Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj żurek prosty i smaczny , ugotowany na boczku wędzonym i kiełbasie. Podany z ugniecionymi ziemniaczkami. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 70
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 70
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki smalcu. Gdy boczek się roztapia dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekane ząbki czosnku. Bulion doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia na średni i dodać zawartość patelni, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę , sól i pieprz do smaku. Gotować około 30 minut, po czym wlać żurek żytni wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut. dodają majeranek roztarty w dłoniach. Na talerze nałożyć porcje ziemniaków , zalać żurkiem udekorować ugotowanym jajkiem . Smacznego
Żurek po ugotowaniu.
Żurek gotowy do podania.