Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1435
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1435
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
W dosyć dużym garnku włoszczyznę, kiełbasę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe zalewam ok.2 litrami wody. Gotuję jakieś 30 4- 40 minut. Kiełbasę i warzywa w wyciągam, kiełbasę kroję na dosyć grube plastry. W tym czasie do garnka wlewam dobrze zamieszany zakwas. Wrzucam z powrotem kiełbasę. Dosypuję majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Żurek gotuję jeszcze kilkanaście minut ma małym ogniu. Podaję z jajkiem na twardo, ziemniakami lub chlebem. Smak można złagodzić dodając 1 -2 łyżki śmietany 30 %. Polecam na rozgrzewkę po górskich wyprawach :)