Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu żurek na wędzonce i zakwasie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16150
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6504
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16150
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6504
Składniki
Wodę wlać do garnka. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz oczyszczoną włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroić w talarki i dodać gotujących się ziemniaków. W tym czasie pokroić boczek w drobną kostkę i podsmażyć razem z cebulą. Następnie dodajemy zakwas i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dodajemy do gotowego żurku.