Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-04-2022
Żurek to tradycyjna zupa kuchni polskiej podawane w Święta Wielkanocne. Zagęszczana domowym zakwasem nadaje kwaskowate to smaku. Idealnie smakuje z dodatkiem białej kiełbasy oraz jajkiem. Jako dodatek mogą również ziemniaki.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki lub półksiężyce. Na suchej patelni podsmażamy boczek, następnie dodajemy kiełbasę i smażymy około 5 minut. W garnku umieszczamy podsmażone mięso, warzywa oraz przyprawy. Całość zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości warzyw, ok. 15 minut. Następnie wlewamy zakwas mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. Śmietanę łączymy z chrzanem oraz odrobina gorącego żurku. Całość wlewamy do garnka. Pod koniec doprawiamy ewentualnie pieprzem. Podajemy z jajkiem i pieczywem. Smacznego.