Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek ma charakterystyczny, wyrazisty smak, który daje mu naturalny zakwas i produkty w nim użyte. Jest lekko kwaśny i pikantny, co sprawia, że potrawa jest bardzo aromatyczna i zbalansowana w smaku. Dla mnie i domowników, nie ma lepszego żurku.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 17
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18518
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 17
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18518
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Składniki
Do odpowiedniej wielkości garnka wlewamy 1,5 -2 litrów wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki i w talarki marchewkę. Grzyby gotujemy osobno i miękkie odstawiamy. Boczek, kiełbasę, słoninę kroimy w odpowiadające nam wielkością kawałki, podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą. Odstawiamy na bok. Do wywaru z ugotowanymi ziwmniakami i marchewką wlewamy zakwas, dodajemy ugotowane grzyby, przysmażony boczku z kiełbasą, słoniną i cebulą. Czosnek rozcieramy z solą i majerankiem. Dodajemy do zupy. Całość kilka minut zagotowujemy. Pod koniec możemy obcjonalnie dodać śmietanę. Doprawiamy pieprzem i szczyptą cukru. Podajemy. Uwagi: Żurek "żeniaty" nie podajemy z jajkiem, bo są w nim już ziemniaki. Jeżeli jednak ktoś ma na jajko ochotę, można obcjonalnie dodać.