Do góry

Zupy Przepis na:

Żurek z białą kiełbasą i przepiórczymi jajkami.

Żurek z białą kiełbasą i przepiórczymi jajkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 646

Dodano:

Odsłon: 533

Szybka zupka na zimowy obiadek.

Składniki

  • 5-6 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • żur naturalny w butelce
  • 8 przepiórczych jajek
  • 2-3 białe kiełbasy
  • Liść laurowy
  • sól,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żurek z białą kiełbasą i przepiórczymi jajkami.

Przygotowanie

  1. Ziemiaki i marchewkę obieram,kroję w kostkę wkładam do garnka.Dodaję sól,pieprz do smaku,liść laurowy i gotuję ok.20 minut.

  2. Osobno gotuję jajka ok.3 minuty i obieram.Białą kiełbasę też zaparzam osobno,obieram ze skórki i kroję w plasterki.

  3. Do garka z ziemniakami wlewam żur,mieszam i gotuję ok.4 minuty.Wkładam jajka i białą kiełbasę.

  4. Jeżeli ktoś lubi mniej kwaśny żurek na sam koniec można dodać śmietanę,która zlagodzi smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń