Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek ugotowany na wędzonym boczku z białą kiełbasą.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1419
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 369
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3005
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1419
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 369
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3005
Składniki
Pietruszkę, marchew, seler i ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. W 1,5 litra wody gotujemy wędzony boczek do jego miękkości. Ugotowany boczek wyjmujemy, a do garnka wkładamy pokrojone w kostkę warzywa, ziele angielskie i liście laurowe. Boczek kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek.
W między czasie parzymy białą kiełbasę i gotujemy jajka na twardo. Gdy warzywa będą miękkie, wlewamy wymieszany żur do garnka. Gotujemy jeszcze kilka minut. Gotowy żurek podajemy z jajkiem i pokrojoną w plastry białą kiełbasą. Smacznego!!!