Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek ugotowany na wędzonym boczku z białą kiełbasą.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pietruszkę, marchew, seler i ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. W 1,5 litra wody gotujemy wędzony boczek do jego miękkości. Ugotowany boczek wyjmujemy, a do garnka wkładamy pokrojone w kostkę warzywa, ziele angielskie i liście laurowe. Boczek kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek.
W między czasie parzymy białą kiełbasę i gotujemy jajka na twardo. Gdy warzywa będą miękkie, wlewamy wymieszany żur do garnka. Gotujemy jeszcze kilka minut. Gotowy żurek podajemy z jajkiem i pokrojoną w plastry białą kiełbasą. Smacznego!!!