Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i sycąca zupa, czyli żurek na wędzonce z dodatkiem leśnych grzybów. Przepis pochodzi z 550. odcinka programu Ewa Gotuje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3219
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1367
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3219
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1367
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 190
Składniki
Boczek pokroić w kostkę. Usmażyć w garnku na maśle. Dorzucić pokrojoną cebulę. Po chwili dodać posiekany czosnek, następnie pokrojone na mniejsze kawałki grzyby (świeże lub mrożone). Podsmażyć i zalać ciepłym wywarem. Dorzucić grzyby suszone. Przyprawić majerankiem. Gotować przez 15 minut. Dodać zakwas. Zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami. Udekorować oregano.