Dania jednogarnkowe

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje z dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Dianę Polską-Pękalę – dziennikarkę serwisu Smaker.pl

Dziennikarka serwisu Smaker.pl - Diana Polska-Pękala

Jestem absolwentką pierwszego stopnia Elektronicznego Przetwarzania Informacji na Uniwersytecie Jagiellońskim oraz drugiego stopnia Socjologii na Akademii Górniczo-Hutniczej. W trakcie studiów rozpoczęłam pracę w agencji reklamowej, w której zajmowałam się content marketingiem, copywritingiem, public relations oraz zarządzeniem stroną internetową i obsługą kanałów społecznościowych.

Kolejne doświadczenie zawodowe zdobyłam, pracując w startupie związanym z produkcją i sprzedażą diety pudełkowej w automatach vendingowych. Jako kierownik marketingu byłam odpowiedzialna za obsługę mediów społecznościowych, zarządzenie sklepem internetowym, współpracą z influencerami i agencjami reklamowymi. Oprócz tego zajmowałam się kontaktem z zewnętrzną firmą IT, która stworzyła dla nas aplikację do zakupu posiłków z automatów. Razem z podwykonawcą planowałam prace nad rozwojem produktu, tworzyłam opisy nowych funkcjonalności, nadzorowałam prace zespołu developerskiego i testowałam nowe funkcjonalności przed udostępnieniem ich do użytkowników. 

Od 2019 roku jestem członkiem zespołu Smaker, gdzie pracuje jako specjalista ds. produktu. Oprócz prac nad rozwojem aplikacji i serwisu zajmuje się również tworzeniem treści okołokulinarnych.  

Prywatnie moją największą pasją jest poznawanie nowych smaków, zapraszanie gości, gotowanie i pieczenie różnorakich słodkości dla bliskich. Oprócz kuchni uwielbiam spędzać czas przy maszynie, tworząc proste kreacje dla siebie i najmłodszych członków mojej rodziny.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
5
15 min
7
Pieczywo Chlebek korzenny

Chlebek korzenny łatwy i pyszny w przygotowaniu. Taki chleb piekę od kilku la...

Odsłon: 167

15 min
6
Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 1587

30 min
17
Dodatki Patent na obieranie jajek

Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...

Odsłon: 328

15 min
10

Polecane artykuły

Informacje Dania z makaronem dla cukrzyków. Smaczne, zdrowe i z niskim indeksem glikemicznym

Makaron może być smacznym i zdrowym posiłkiem także dla osób z cukrzycą. Pod warunkiem, że postawimy na jego odpowiedni rodzaj i sposób przygotowan...

2
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Wege kapuśniak, golonki z indyka w marynacie BBQ, sernik jogurtowy na zimno

W 526. odcinku programu "Ewa Gotuje" prowadząca udowodni widzom, że klasyczne potrawy da się przyrządzić w wyjątkowy sposób. Popularna w Polsce zup...

1
Informacje Poczuj smaki jesieni w kubku ciepłej kawy

Jesień to czas, gdy natura zwalnia: temperatury spadają, dni stają się szare i coraz krótsze, a wieczory dłuższe. Nie sprzyja to aktywności fizyczn...

0
Informacje Świeżej raczej nie skosztujemy, ale suszona jest równie zdrowa. Moringa - z czym to jeść?

Moringa, zwana „drzewem życia,” to roślina o wyjątkowych właściwościach odżywczych, ceniona za bogactwo witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Cho...

8