Rozpoczyna się 4. edycja TOP CHEF

Nowi uczestnicy i niesamowite emocje w pierwszym odcinku 4. edycji TOP CHEF!

Do 4. edycji najstarszego kulinarnego show na świecie zgłosiły się setki chętnych. Jednak tylko 15 najbardziej nietuzinkowych, kulinarnych osobowości, otrzymało szansę wzięcia udziału w tym prestiżowym programie. Emocji nie zabraknie, a kucharze będą musieli wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności. - Rozpiera mnie duma, że znalazłem się w tak zacnym gronie! - Mierzyliśmy się długo wzrokiem razem z innymi, to było emocjonujące! - Serce podchodziło mi do gardła! - Byłem gotowy na wszystko! - to tylko niektóre z komentarzy uczestników tuż przed rozpoczęciem pierwszej konkurencji.

Jak poradzą sobie z nowymi zadaniami? Czy odnajdą się w nieznanej dotychczas spiżarni? Kto perfekcyjnie przygotuje potrawę, a kogo będzie prześladować pech? I wreszcie, kto odpadnie już w pierwszym odcinku?

Ich kulinarne zmagania oceniać będą: właściciel i szef kuchni Atelier Amaro - jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką "Czerwonego przewodnika" Michelin oraz czterema czapkami i tytułem Szefa Roku, przyznawanymi przez informator „Gault&Millau" - Wojciech Amaro; podróżniczka i autorka książek kulinarnych - Ewa Wachowicz; krytyk kulinarny i dziennikarz Gazety Wyborczej - Maciej Nowak oraz kucharz z misją, który uczy młodych Polaków zdrowego odżywiania się - Grzegorz Łapanowski.

1. odcinek 4. edycji TOP CHEF już w środę, 4 marca, o godzinie 20.40. Tylko w POLSACIE!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Parówki w cieście francuskim

Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się ro...

Odsłon: 139

30 min
3
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 66

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1