Ankieta - książka kucharska

Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi?

Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.

 

 

Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i dowiesz się, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Książka zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 fotografiami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne, dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności.

 

Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.

 

 

Dane wydawncze:

Wydawnictwo RM 2013
ISBN 978-83-7773-180-2
Stron 120
Format 204x260
Oprawa twarda
Cena nadrukowana; 39,90 zł

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto Gwiazdor

Ciasto Gwiazdor to przysmak, który możesz przygotować na święta Bożego Narodz...

Odsłon: 1778

60 min
4
Ciasta Domek z piernika

Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...

Odsłon: 3948

>60 min
15

Przepis dnia

Dania główne Placuszki twarogowe z rodzynkami

Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...

Odsłon: 19953

30 min
25
Ciasta Zawijańce serowe z makiem

Zawijańce serowe z makiem to małe drożdżowe cuda: delikatne, pachnące, pełne...

Odsłon: 33668

30 min
40
Ciasta Zimowe brownie

Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...

Odsłon: 3069

30 min
2
60 min
14