Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem.

Składniki:

- 100g czerwonej papryki
- 1 cebula średniej wielkości
- 100g białej ryby ( np. karpia)
- 200g łososia
- 200g ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 kostki paprykowe
- 100g kwaśnej śmietany


Sposób przygotowania:

1. Warzywa pokrój w kostkę podsmaż na oliwie dodaj dwie kostki paprykowe szczyptę roztartego kminku .

2. Całość smaż chwilę , zalej litrem wody doprowadź do wrzenia.

3. Ziemianki pokrój w kostkę dodaj do zupy gotuj aż będą miękkie.

4. Rybę pokrój w kostkę dodaj do gotującej się zupy chwilę jeszcze podgotuj mieszając od czasu do czasu.

5. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.


Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 30 min
Kuchnia Węgierska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Proste ciasto z winogronami

Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...

Odsłon: 23020

60 min
46
60 min
3
Desery lody mleczno-krówkowe

..jak wakacje to i lody dziś przepis na mega proste do zrobienia i smaczne lo...

Odsłon: 423

15 min
4
Dania główne Tatar z wędzonej ryby z "kawiorem" z ogórka

Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...

Odsłon: 403

15 min
31
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 5804

60 min
17