Co robisz z liśćmi, gdy odkroisz główkę kalafiora? Albo z łodygą, po oddzieleniu różyczek brokułu? Wykorzystaj je do pysznego dania, które świetnie wpisuje się w ideę zero waste (niemarnowania składników w kuchni). Zaserwuj na obiad smaczną potrawkę warzywną.

Polecane artykuły

Lato to idealny czas na eksperymentowanie z różnorodnymi sałatkami, które łączą świeże, sezonowe składniki w pełnowartościowe posiłki. Kolorowe kom...

Gdy temperatura przekracza 30 stopni, ostatnią rzeczą, o jakiej marzymy, jest rozgrzewający rosół czy pieczony schab. W upalne dni organizm domaga...

Lemoniada to jeden z najprostszych napojów, który latem ratuje przed upałem, a zimą dostarcza cennych witamin, jeśli przygotujesz ją na bazie cytru...

Młoda kapusta to prawdziwy skarb sezonu wiosenno-letniego. Jest delikatna w smaku, lekko słodkawa i – co najważniejsze – pełna cennych składników o...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

