Potrawka warzywna

Co robisz z liśćmi, gdy odkroisz główkę kalafiora? Albo z łodygą, po oddzieleniu różyczek brokułu? Wykorzystaj je do pysznego dania, które świetnie wpisuje się w ideę zero waste (niemarnowania składników w kuchni). Zaserwuj na obiad smaczną potrawkę warzywną.

Polecane artykuły

Wideo Szakszuka po góralsku. Prosty i sycący przepis

Szakszuka to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie. W tym góralskim wydaniu podaj ją z pl...

0
Informacje Nowalijki - co to jest i kiedy jest na nie sezon?

W sklepie czy na targach, wraz z przyjściem wiosny, pojawiły się świeże i młode warzywa oraz owoce. Botwinka, rzodkiewka, rabarbar czy szparagi to...

0
Informacje Nie wyrzucaj końcówek szparagów. Zdziwisz się, do czego można je wykorzystać

Wyrzucasz końcówki i obierki ze szparagów? Z racji tego, że są bardzo cenionym i drogim warzywem, warto szanować każdą ich część. Okazuje się, że o...

0
Informacje Jak uratować sklejony makaron? Niezawodne triki!

Pozornie prosta czynność, jaką jest gotowanie makaronu, może przysporzyć nam wielu problemów. Co zrobić, aby ugotowany makaron nie był zbyt miękki,...

0

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Sałatki Rukola w sosie musztardowo-miodowym

Dzisiaj kolejna propozycja sałatki. W roli głównej rukola w słodko-pikatnej o...

Odsłon: 93

15 min
4
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Przekąski Nadziewane ziemniaczki z grilla

Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...

Odsłon: 245

60 min
3
Zupy zupa z zielonych warzyw

Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...

Odsłon: 92

60 min
3