Boże Narodzenie na słodko

Co robisz z liśćmi, gdy odkroisz główkę kalafiora? Albo z łodygą, po oddzieleniu różyczek brokułu? Wykorzystaj je do pysznego dania, które świetnie wpisuje się w ideę zero waste (niemarnowania składników w kuchni). Zaserwuj na obiad smaczną potrawkę warzywną.

Polecane artykuły

Informacje Mniej znany od mozzarelli, ale równie zdrowy. Możesz zrobić w domu

Do czego używać ricotty, aby wydobyć jej najlepsze atuty? Ten włoski ser świetnie sprawdza się w ciastach, sernikach, naleśnikach i sałatkach. Jego...

2
Informacje 3 najlepsze marynaty do karpia. Ryba będzie pachnąca i aromatyczna jak nigdy wcześniej

Karp to przysmak, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie świątecznego stołu. Jednak nie każdy lubi jego lekko mulisty aromat. Na szczęście istni...

4
Informacje Pomysł na śniadanie do pracy. Nudne kanapki zostaw w domu

Wiesz, dlaczego drugie śniadanie jest ważne? Bo to właśnie ono ratuje nas przed południową katastrofą energetyczną. Gdy organizm domaga się paliwa,...

7
Informacje Polewa czekoladowa na ciasta i pierniki, która nigdy się nie łamie. Błyszcząca i delikatna

Dobrze zrobiona polewa czekoladowa potrafi wynieść nawet najprostsze ciasto na wyższy poziom. Jest gładka, lśniąca, miękka przy krojeniu, nie krusz...

12

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
11
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 4361

15 min
15
Dania główne Łosoś pieczony

Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...

Odsłon: 334

30 min
2
Przekąski Schab z ananasem w galarecie

Plastry duszonego schabu przybrane ananasem, polane galaretą to doskonała prz...

Odsłon: 23163

60 min
30
Ciasta Ciasto pijak

Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...

Odsłon: 3318

60 min
9