Boże Narodzenie na słono

Co robisz z liśćmi, gdy odkroisz główkę kalafiora? Albo z łodygą, po oddzieleniu różyczek brokułu? Wykorzystaj je do pysznego dania, które świetnie wpisuje się w ideę zero waste (niemarnowania składników w kuchni). Zaserwuj na obiad smaczną potrawkę warzywną.

Polecane artykuły

Informacje Aromatyczna zupa grzybowa na wigilię. Przepis ze staropolskiej receptury

Czy wiesz o tym, że na wigilię można podać również zupę grzybową? To nie tylko zwykły wywar z leśnych darów. To esencja polskiej tradycji, gdzie ka...

2
Informacje Świąteczne zakupy bez stresu. Jak je zaplanować i uniknąć chaosu?

Święta to dla nas czas celebracji – nic dziwnego, że chcemy, by stół wypełniony był pysznymi daniami, ciastami i przekąskami. Z drugiej strony cora...

0
Informacje Mazurek wielkanocny w dwóch oryginalnych odsłonach

Nie ma chyba ciasta, które kojarzyłoby się z Wielkanocą bardziej niż mazurek. To charakterystyczne, płaskie, najczęściej bogato dekorowane ciasto t...

0
Informacje 5 pomysłów na zapiekanki warzywne. Polubią nawet mięsożercy

Szukasz pomysłów na pyszny i pożywny posiłek bez mięsa? W takim razie postaw na zapiekanki warzywne, które są nie tylko smaczne, ale również zdrowe...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
41
30 min
33