Ciasta na Boże Narodzenie

Wrzesień to najlepszy czas na przygotowanie przetworów - zarówno tych warzywnych, jak i owocowych. Podzielcie się z nami swoim pomysłem na zamknięcie lata w słoiku i zawalczcie o nagrody pieniężne - 1000, 500 lub 250 zł.

Dla wielu osób przygotowywanie przetworów to rodzinna tradycja, która łączy pokolenia. Każdego roku przygotowujemy różnego rodzaju słoiki na zimę, aby w chłodne dni móc cieszyć się letnim urodzajem. Jakie przetwory najczęściej przygotowuje się w waszych domach?

W kolejnej edycji naszego konkursu możecie pochwalić się swoimi przepisami na przetwory — mogą to być zarówno tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, jak i znacznie bardziej nowoczesne, z których skorzystają wszyscy wielbiciele kulinarnych eksperymentów i niecodziennych połączeń. Robicie słodkie dżemy, konfitury, nalewki i kompoty owocowe, a może wzbogacacie spiżarnię o słoiki z kiszonkami, marynatami oraz warzywnymi sałatkami?

Koniecznie podzielcie się z nami swoimi sprawdzonymi pomysłami na przetwory. Jak co miesiąc nagrodzimy autorów 10 najciekawszych przepisów.

Nagrody

Nagrodzimy 10 osób, pomiędzy które zostaną rozdzielone następujące nagrody:

  • Nagroda I stopnia - 1000 zł (przyznawana jednej osobie)
  • Nagroda II stopnia - 500 zł (przyznawane dwóm osobom)
  • Nagroda III stopnia - 250 zł (przyznawane dwóm osobom)
  • Wyróżnienie - kubek Smaker.pl (przyznawane (pięciu osobom)

 

Wszyscy laureaci nagród I, II oraz III stopnia również zostaną nagrodzeni kubkami Smaker.pl.

Jakie przepisy można zgłosić do konkursu?

Tematem konkursu jest hasło "przetwory", które możesz zinterpretować w dowolny sposób. Pokaż nam w jaki sposób najlepiej wykorzystać sezonowe produkty, tak aby móc cieszyć się ich smakiem zimą. Bardzo chętnie poznamy wasze przepisy na przetwory owocowe i warzywne. Możliwości są nieograniczone. Mogą być to być dżemy, konfitury, nalewki, sałatki, kiszonki oraz wiele innych. Liczymy na waszą pomysłowość i kreatywne zinterpretowanie tematu.

Aby ułatwić pracę naszego jury, możesz dodatkowo zawrzeć w opisie przygotowania potrawy informację o tym, w jaki sposób twoim zdaniem przepis wpisuje się w główne hasło konkursu.

Jak zgłosić przepis do konkursu?

  • Ugotuj danie, które Twoim zdaniem najlepiej spełnia wymogi konkursowe. Nie zapomnij o zrobieniu mu zdjęcia.
  • Zaloguj się na swoje konto w Smakerze. Jeśli go nie posiadasz, tutaj przeczytasz jak je założyć.
  • Dodaj swój przepis do Smakera, pamiętając aby w formularzu zaznaczyć pole wyrażające chęć wzięcia udziału w konkursie. O tym jak dodać przepis, przeczytasz tutaj.
  • Uzbrój się w cierpliwość i czekaj na wyłonienie zwycięzców.

 

Pamiętaj, że do konkursu możesz zgłosić nieograniczoną liczbę przepisów, jednak tylko jeden z nich będzie mógł zostać nagrodzony.

Najważniejsze daty

Konkurs rozpoczyna się 01.09.2021 i trwa do 30.09.2021.

Wyłonienie zwycięzców nastąpi do dnia 13.10.2021. Z wszystkimi laureatami skontaktujemy się drogą mailową

Dokładny regulamin konkursu znajduje się tutaj.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka śledziowa

Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...

Odsłon: 233

30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Dieta dla seniora – co powinno się znaleźć w menu. Przepisy na zdrowe dania

Starzenie to proces, w którym organizm doświadcza nieodwracalnych zmian, zwłaszcza pod względem zdrowotnym. To właśnie dlatego osoby starsze powinn...

2
Informacje Najlepsze sposoby na jajka. Przygotuj tak, by były zdrowe dla serca

Jajka to niewątpliwie jeden z najlepszych pokarmów, do jakich mamy dostęp. Są one nie tylko smaczne, ale również bardzo odżywcze i uniwersalne. Dla...

5
Informacje Aromatyczny dorsz po kaszubsku

Tradycją na stole wigilijnym jest ryba po grecku. Dziś zaproponujemy ten świąteczny szlagier w nowej aranżacji. Zapraszamy do świata pachnącego zar...

0
Informacje Wigilijna podróż w czasie. Tradycyjne potrawy z nutą nowoczesności

Wigilijna kolacja to wyjątkowo tradycyjny czas: zasiadamy przy stole o tej samej porze, zazwyczaj w stałym, rodzinnym gronie, rozmawiamy na podobne...

4