Lubisz majonez, ale unikasz go, ponieważ boisz się, że jest tuczący? Możesz przygotować jego wegańską wersję. Jest on równie kremowy, ma pyszny smak nieodbiegający od tradycyjnego odpowiednika, a dodatkowo jest zdrowszy i ma mniej kalorii. Zrobisz go z mleka sojowego, płatków drożdżowych i soku z cytryny.
Polecane artykuły
Kasza jaglana to uniwersalny składnik, który z powodzeniem można wykorzystać zarówno w daniach słodkich, jak i wytrawnych. Dzięki neutralnemu smako...
Interesuje cię zrównoważony styl życia? Chcesz chronić planetę także poprzez zdrowe nawyki żywieniowe? Dieta planetarna to coś, co z pewnością cię...
Koktajle oczyszczające coraz bardziej zyskują na popularności. Nie tylko wspomagają one detoksykację organizmu, ale również dostarczają witamin i m...
Mango to owoc, który wyróżnia się wyjątkowym smakiem i wysoką wartością odżywczą. Warto spożywać je zarówno w wersji świeżej, jak i suszonej - w ty...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 330
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 334
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 524