Boże Narodzenie na słodko

Lubisz majonez, ale unikasz go, ponieważ boisz się, że jest tuczący? Możesz przygotować jego wegańską wersję. Jest on równie kremowy, ma pyszny smak nieodbiegający od tradycyjnego odpowiednika, a dodatkowo jest zdrowszy i ma mniej kalorii. Zrobisz go z mleka sojowego, płatków drożdżowych i soku z cytryny.

Polecane artykuły

Informacje Karpia smażę tylko w ten sposób. Nigdy się nie rozpada, a skórka chrupie aż miło

Smażony karp to niezbędny element świątecznego jadłospisu w wielu domach, jednak nie zawsze wychodzi tak, jakbyśmy tego chcieli. Wystarczy nieodpow...

2
Informacje Ewa gotuje: Arancini, kurczak imbirowy, makowiec z jabłkami

W najnowszych odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca wybierze się w podróż po smakach z różnych zakątków świata. Na przystawkę przyrządzi włoską...

2
Informacje Doskonała metoda na długie przechowywanie mięsa w słoikach. Zrobisz zapasy na trudne czasy

Czy wiesz, co to jest tyndalizacja? Ta niezwykła metoda konserwowania mięsa pozwala przechowywać je w słoikach przez lata bez lodówki. Odkryta prze...

2
Informacje Boże Narodzenie alternatywnie – potrawy z airfryera

Przygotowanie świątecznej uczty oznacza długie godziny spędzone w kuchni – mieszanie, pieczenie, gotowanie i ciągłe doglądanie garnków. A jeszcze t...

2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Dania główne Krokiety z mięsem i pieczarkami

Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...

Odsłon: 2682

60 min
24
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 3900

>60 min
4
>60 min
7
Dania główne Czeskie sznycle

Czeskie sznycle to klasyczne kotlety z drobiowego mięsa, ale w bardzo nietypo...

Odsłon: 16552

30 min
15
Wędliny Boczek faszerowany

Boczek faszerowany mięsem mielonym sprawdzi się zarówno na ciepło jako danie...

Odsłon: 1120

60 min
2