Lubisz majonez, ale unikasz go, ponieważ boisz się, że jest tuczący? Możesz przygotować jego wegańską wersję. Jest on równie kremowy, ma pyszny smak nieodbiegający od tradycyjnego odpowiednika, a dodatkowo jest zdrowszy i ma mniej kalorii. Zrobisz go z mleka sojowego, płatków drożdżowych i soku z cytryny.

Polecane artykuły

Brukselka nie należy do najbardziej lubianych warzyw, a szkoda, bo - odpowiednio przyrządzona - potrafi naprawdę zachwycić swoim smakiem. Jej dodat...

Truskawki kojarzą się głównie ze słodkimi deserami, ale te czerwone owoce mają znacznie większy potencjał kulinarny. Doskonale sprawdzają się one t...

Grillowanie to nie tylko mięso - to także dodatki, które sprawiają, że cała uczta nabiera wyjątkowego smaku. Sosy mają moc, by całkowicie odmienić...

Lato to idealny czas na eksperymentowanie z różnorodnymi sałatkami, które łączą świeże, sezonowe składniki w pełnowartościowe posiłki. Kolorowe kom...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30898

Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Mleko
- Orzechy
- Migdały
- Przyprawy
- Mięta
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4215

Polecam. To jest dobre.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Ryby
- Makrela
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 1128

