Rozpoczyna się 4. edycja TOP CHEF

Nowi uczestnicy i niesamowite emocje w pierwszym odcinku 4. edycji TOP CHEF!

Do 4. edycji najstarszego kulinarnego show na świecie zgłosiły się setki chętnych. Jednak tylko 15 najbardziej nietuzinkowych, kulinarnych osobowości, otrzymało szansę wzięcia udziału w tym prestiżowym programie. Emocji nie zabraknie, a kucharze będą musieli wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności. - Rozpiera mnie duma, że znalazłem się w tak zacnym gronie! - Mierzyliśmy się długo wzrokiem razem z innymi, to było emocjonujące! - Serce podchodziło mi do gardła! - Byłem gotowy na wszystko! - to tylko niektóre z komentarzy uczestników tuż przed rozpoczęciem pierwszej konkurencji.

Jak poradzą sobie z nowymi zadaniami? Czy odnajdą się w nieznanej dotychczas spiżarni? Kto perfekcyjnie przygotuje potrawę, a kogo będzie prześladować pech? I wreszcie, kto odpadnie już w pierwszym odcinku?

Ich kulinarne zmagania oceniać będą: właściciel i szef kuchni Atelier Amaro - jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką "Czerwonego przewodnika" Michelin oraz czterema czapkami i tytułem Szefa Roku, przyznawanymi przez informator „Gault&Millau" - Wojciech Amaro; podróżniczka i autorka książek kulinarnych - Ewa Wachowicz; krytyk kulinarny i dziennikarz Gazety Wyborczej - Maciej Nowak oraz kucharz z misją, który uczy młodych Polaków zdrowego odżywiania się - Grzegorz Łapanowski.

1. odcinek 4. edycji TOP CHEF już w środę, 4 marca, o godzinie 20.40. Tylko w POLSACIE!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Stworki Potworki

Ulubione danie małych i dużych dzieci, podane w frytkami oraz surówką, skus...

Odsłon: 5779

30 min
16
Ciasta Brzoskwiniowa nuta

Delikatne, subtelne ciasto , pięknie wygląda i super smakuje.

Odsłon: 174

60 min
7
Desery Tarta borówkowa

Tarta borówkowa na kruchym cieście z przepysznym i delikatnym kremem patissie...

Odsłon: 121

>60 min
3
Dania główne Szaszłyki z polędwiczkami i śliwką

Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...

Odsłon: 193

60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

326