Do 4. edycji najstarszego kulinarnego show na świecie zgłosiły się setki chętnych. Jednak tylko 15 najbardziej nietuzinkowych, kulinarnych osobowości, otrzymało szansę wzięcia udziału w tym prestiżowym programie. Emocji nie zabraknie, a kucharze będą musieli wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności. - Rozpiera mnie duma, że znalazłem się w tak zacnym gronie! - Mierzyliśmy się długo wzrokiem razem z innymi, to było emocjonujące! - Serce podchodziło mi do gardła! - Byłem gotowy na wszystko! - to tylko niektóre z komentarzy uczestników tuż przed rozpoczęciem pierwszej konkurencji.
Jak poradzą sobie z nowymi zadaniami? Czy odnajdą się w nieznanej dotychczas spiżarni? Kto perfekcyjnie przygotuje potrawę, a kogo będzie prześladować pech? I wreszcie, kto odpadnie już w pierwszym odcinku?
Ich kulinarne zmagania oceniać będą: właściciel i szef kuchni Atelier Amaro - jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką "Czerwonego przewodnika" Michelin oraz czterema czapkami i tytułem Szefa Roku, przyznawanymi przez informator „Gault&Millau" - Wojciech Amaro; podróżniczka i autorka książek kulinarnych - Ewa Wachowicz; krytyk kulinarny i dziennikarz Gazety Wyborczej - Maciej Nowak oraz kucharz z misją, który uczy młodych Polaków zdrowego odżywiania się - Grzegorz Łapanowski.
1. odcinek 4. edycji TOP CHEF już w środę, 4 marca, o godzinie 20.40. Tylko w POLSACIE!