Do góry

Dania główne Przepis na:

filety z flądry w folii

Dania główne

Autor: iwonakuzminska1

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 214

Dodano: 17.06.2008

Odsłon: 4986

pycha

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z flądry umyć,skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 10 minut.Natrzeć solą,pieprzem i papryką.Posmarować olejem 2 kawałki folii aluminiowej i położyć na nich filety,następnie plasterki cytryny,listki laurowe i ziarenka pieprzu.Folię złożyć i włożyć (złożoną stroną do góry) do dużego,płytkiego garnka z niewielką ilością wody.Gotować rybę 30 minut,wyjąć razem z folią i ułożyć na talerzu.Otworzyć i nieco odwinąć folię.Podawać rybę posypaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń