Do góry

Dania główne Przepis na:

nalesniki ze szpinakiem

Dania główne

Autor: carrie

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 322

Dodano: 10.02.2008

Odsłon: 2944

dla wielbicieli szpinaku idealna odmiana- nadziewane nalesniki sa wysmienitym daniem ,zachwyca waszych bliskich

Składniki

  • tradycyjne usmazone nalesniki, 4
  • szpinak mrozony, ok350g
  • cebula, srednia
  • czosnek, 2 zabki
  • pieczarki, 400g
  • ser zolty starty, ok10 dag
  • bulka tarta
  • smietanka 30%(nie koniecznie,wedle uznania), 2 lyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulke podsmazyc na oliwie gdy sie zrobi szklista dodac posiekany czosnek,pokrojone drobno pieczarki i rozmrozony szpinak .calosc podsmazyc ewentualnie mozna dodac 2 lyzki slodkiej smietany i doprawic (sol,pieprz.vegeta) usmazone nalesniki posmarowac goracym farszem posypac startym serem zwinac i obtoczyc w bulce tarej (pyszne sa rowniez obtoczone w platkach migdalow- panierka jest wtedy bardzo chrupiaca)gotowe nalesniki podsamzyc na patelni na zloty kolor smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gras1952 28 stycznia 2009 Hej, musze sprobowac Twojego przepisu. Ja z kolei smaze nalesniki, osobno podsmazam szpinak z czosnkiem i smietana (troszke maki zeby bylo bardziej zwarte) - po prostu wg przepisu jaki sie lubi. Osobno vsmaze jajko sadzone do kazdego nalesnika. Jak jajko jest gotowe to smaruje nalesnik szpinakiem, klade jajko, skladam na 2 lub 4 i polewam stopionym maslem. Nalesniki - aby nie wystygly daje przykryte folia aluminiowa do cieplego piekarnika. Prosze sprobowac. Nilych doznan smakowych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń