Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpety ze szpinaku,boczku i sera

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 542

Dodano: 03.11.2009

Odsłon: 4579

Naprawde smaczne i szybkie danie.

Składniki

  • szpinak swiezy badz mrozony, 300gram
  • parmezan, 100gram
  • boczek wedzony, 150gram
  • jajo, sztuka
  • bulka tarta do obtoczenia
  • sol piepsz, do smaku
  • ser zolty, 100gram
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak gotujemy do miekkosci i odciskamy z nadmiaru wody.Do robota kuchennego wrzucamy szpinak,boczek pokrojony na kostke,,parmezan i jajo wszystko dokladnie mixujemy doprawiamy do smaku.

  2. Mase przekladamy do miski jesli bedzie za rzadka dodajemy bulki tartej.Formujemy pulpeciki w srodek wkladamy kawaleczek zoltego sera, obtaczamy w bulce tartej smazymy z obu stron na oleju.Mozna podawac same lub z sosem pomidorowym.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 03 listopada 2009 Ale ładne pulpeciki Ci wyszły :) na pewno muszą być pyszne, zwłaszcza dla takich fanów szpinaku jak ja :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń