Do góry

Przekąski Przepis na:

Slony Plum Cake

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 30.10.2009

Odsłon: 3724

Szybko sie robi idealne na przystawke lub zakaske. Mozna uzyc dowolnych skladnikow na nadzienie jak kto lubi...

Składniki

  • maka pszenna, 250gram
  • Jaja, 4sztuki
  • parmezan, 100gram
  • ser zolty, 100gram
  • szynka dowolna, 200gram
  • oliwa z oliwek, pol szklanki
  • wino biale, pol szklanki
  • proszek do pieczenia, 3lyzeczki
  • sol piepsz, do smaku
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy make,dodajemy jaja,proszek do pieczenia,parmezan,biale wino,oliwe z oliwek dokladnie mieszamy.Nastepnie dodajemy ser zolty,szynke pokrojone na male kawalki (szynke radze obtoczyc w mace przed dodaniem jej do masy nie opadnie nam na dno naszego plum cake ale bedzie ja ladnie widac po przekrojeniu)przyprawiamy do smaku sola i piepszem.Pieczemy 45 minut w temp 180stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń