Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka wkładamy do zimnej wody, aby nie popękały. Wodę lekko solimy. Od momentu zagotowania, jajka gotujemy 10 minut ( właściwie po zagotowaniu można wyłączyć gotowanie, ale jajka muszą pozostać w gorącej wodzie 10 minut). Zalewamy jajka zimną wodą. Jeżeli jajka przeznaczone są do użycia na bieżąco, można każde jajko leżące w zimnej wodzie rozbić. Będzie się lepiej obierać ze skorupki. Dłuższe niż 10 minut gotowanie spowoduje, że na jajkach pojawi się zielona obwódka i wyglądają jak nieświeże. Pozdrawiam wszystkich jajcarzy !
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 354
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14938
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1788
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17398
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 354
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14938
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1788
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17398
Składniki
Porada dotyczy jajek KURZYCH ( w niektórych regionach mówi się " kurzęcych "