Do góry

Domowe porady

Jak zdrobić drip z gorzkiej czekolady

Drip czyli czekoladowa polewa na tort idealnie sprawdzi się jak dekoracja na każdą okazję.

  1. Składniki:

    100 g czekolady gorzkiej
    100 g śmietanki kremówki 30-36 %

    *Proporcje na różne wielkości tortownic znajdziesz na:
    https://slodkiblog.pl/jak-zrobic-drip-z-gorzkiej-czekolady/

  2. Wykonanie:

    Czekoladę zalewamy gorącą śmietanką i odstawiamy na kilka minut. Następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

    Gotową masę wylewamy na środek dobrze schłodzonego ciasta i rozprowadzamy za pomocą szpatułki lub łyżki.

Wideo do porady:

Autor: SlodkiBlog

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 1919

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ekspresjawkuchni 21 października 2019 Często miałam z tym problem. Dzięki za poradę, wypróbuję przy najbliższej okazji :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń