Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drip czyli czekoladowa polewa na tort idealnie sprawdzi się jak dekoracja na każdą okazję.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416662
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416662
Składniki
Składniki: 100 g czekolady gorzkiej 100 g śmietanki kremówki 30-36 % *Proporcje na różne wielkości tortownic znajdziesz na: https://slodkiblog.pl/jak-zrobic-drip-z-gorzkiej-czekolady/
Wykonanie: Czekoladę zalewamy gorącą śmietanką i odstawiamy na kilka minut. Następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Gotową masę wylewamy na środek dobrze schłodzonego ciasta i rozprowadzamy za pomocą szpatułki lub łyżki.