Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2629
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2629
Składniki
Przy pieczeniu królika należy dodać małą kostkę masła oraz pół szklanki białego wytrawnego wina. Masło pomoże natłuścić królika, dzięki czemu nie będzie tak łatwo wysychał. Natomiast białe wino sprawi, że będzie miękki i soczysty. Fot. 123RF/picsel