Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście 1) Przesiej mąkę na stolnicę, stół, blat gdzie Ci wygodniej robić. 2) w czajniku zagotuj wodę, odczekaj chwilę. 3) W mące zrób dołek i wlej wrzątek. Wyrób ciasto. Jeżeli jest za sypkie dolej więcej wody. Ma mieć trochę wilgotną i lepką konsystencję. 4) Jeżeli klei się do rąk oprósz ręce w mące i wyrabiaj. 5) Nie podsypuj stolnicy obficie mąką. Lekko oprósz. 6) Nie syp mąki na ciasto podczas wałkowania, ponieważ będziesz mieć trudności ze sklejaniem. 7) Kawałki ciasta których nie używasz, czyli odpady z wycinania włóż pod szklaną miskę aby zapobiec wysychaniu. 8) Przygotuj ręce do sklejania, czyli opłuch i osusz. 9) Wodę do gotowania posól
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki