Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście 1) Przesiej mąkę na stolnicę, stół, blat gdzie Ci wygodniej robić. 2) w czajniku zagotuj wodę, odczekaj chwilę. 3) W mące zrób dołek i wlej wrzątek. Wyrób ciasto. Jeżeli jest za sypkie dolej więcej wody. Ma mieć trochę wilgotną i lepką konsystencję. 4) Jeżeli klei się do rąk oprósz ręce w mące i wyrabiaj. 5) Nie podsypuj stolnicy obficie mąką. Lekko oprósz. 6) Nie syp mąki na ciasto podczas wałkowania, ponieważ będziesz mieć trudności ze sklejaniem. 7) Kawałki ciasta których nie używasz, czyli odpady z wycinania włóż pod szklaną miskę aby zapobiec wysychaniu. 8) Przygotuj ręce do sklejania, czyli opłuch i osusz. 9) Wodę do gotowania posól
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421251
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2000
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421251
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2000
Składniki