Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36829
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 125
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9201
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36829
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 125
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9201
Składniki
Najważniejsze to, żeby patelnia była sucha i podczas smażenia na tłuszcz nie dostała się woda. Jeśli smażymy mięso /zwłaszcza rozmrażane/ powinniśmy je najpierw dobrze osuszyć papierowym ręcznikiem. Przed smażeniem dobrze jest przetrzeć suchą patelnię wacikiem nasączonym octem /spirytusowym lub winnym/. Tłuszcz nie będzie pryskał na patelni jeśli dodamy do niego szczyptę soli, mąki ziemniaczanej lub kawałek suchej skórki chleba. Jeśli smażymy pączki lub faworki na początku smażenia do lekko rozgrzanego tłuszczu możemy dodać ok. 1 łyżki octu winnego lub soku z cytryny.