Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Mięso pokroić na kawałki, posolić i popieprzyć, obtoczyć w mace zwykłej i ziemniaczanej, obtoczyć w rozbełtanym jajku, smażyć szybko na oleju, osaczyć
Obok do garnka wlać pół litra bulionu, puszkę pokrojonych ananasów razem z sokiem, dodać ok. 2 płaskie łyżki maki ziemniaczanej, sok z pół cytryny, ok. Pół ketchupu, 2-3 łyżki cukru, 2 łyżki sosu sojowego, ok. 2 łyżki wegety, 2 łyżeczki ostrych papryczek, kilka zabków czosnku przeciśniętego przez praskę. Zagotować. Dodać usmażone mięso. Gotować jeszcze ok. 15 minut.