Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36113
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 335
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36113
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 335
Składniki
Mięso pokroić na kawałki, posolić i popieprzyć, obtoczyć w mace zwykłej i ziemniaczanej, obtoczyć w rozbełtanym jajku, smażyć szybko na oleju, osaczyć
Obok do garnka wlać pół litra bulionu, puszkę pokrojonych ananasów razem z sokiem, dodać ok. 2 płaskie łyżki maki ziemniaczanej, sok z pół cytryny, ok. Pół ketchupu, 2-3 łyżki cukru, 2 łyżki sosu sojowego, ok. 2 łyżki wegety, 2 łyżeczki ostrych papryczek, kilka zabków czosnku przeciśniętego przez praskę. Zagotować. Dodać usmażone mięso. Gotować jeszcze ok. 15 minut.