Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baza na zupę kiesełycia, czyli żur po bieszczadzku. To moja propozycja na świąteczny żur, zakwasza się dłużej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2710
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3112
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2710
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3112
Składniki
Proponuje spróbować wspaniały w smaku żur owsiany. Do tego potrzebny nam będzie zakwas owsiany. Do słoja dałam 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych. Zalałam filtrowaną wodą, Dodałam ziele angielskie 4 szt, liście laurowe 4 szt i zgniecione ząbki czosnku.
Żur owsiany zakwasza się dłużej, około tygodnia. Można codziennie sprawdzać i codziennie go przemieszać. Smacznego :)