Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baza na zupę kiesełycia, czyli żur po bieszczadzku. To moja propozycja na świąteczny żur, zakwasza się dłużej.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1042
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4442
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2983
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38759
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1042
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4442
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2983
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38759
Składniki
Proponuje spróbować wspaniały w smaku żur owsiany. Do tego potrzebny nam będzie zakwas owsiany. Do słoja dałam 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych. Zalałam filtrowaną wodą, Dodałam ziele angielskie 4 szt, liście laurowe 4 szt i zgniecione ząbki czosnku.
Żur owsiany zakwasza się dłużej, około tygodnia. Można codziennie sprawdzać i codziennie go przemieszać. Smacznego :)