"Bake Off - Ale Ciacho!" w wersji słodko-słonej

Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!” to apetyczna podróż po smakach z całego świata. Czym tym razem zaskoczą nas uczestnicy programu?

Fot. materiały partnera

Poprzedni odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką dla miłośników śniadań - osób lubiących celebrować poranki, które nie rozpoczynają dnia zwykłym tostem i kawą. Dzięki przepisowi Michała Brysia uczestnicy oraz widzowie programu mogli dowiedzieć się, w jaki sposób należy przygotowywać perfekcyjne tosty francuskie. Pozornie proste danie okazało się najprawdziwszym kulinarnym torem przeszkód, z którego bezbłędnym pokonaniem poradzili sobie tylko nieliczni.

Zobacz też: Przepis Michała Brysia na tosty francuskie

Na szczęście osoby, które nie popisały się w pierwszej rundzie, zyskały szansę na rehabilitację w drugim zadaniu. Tym razem jurorzy poprosili uczestników o przygotowanie królewskiego śniadania w dwóch wersjach - słodkiej i słonej. Na talerzach obowiązkowo musiały pojawić się babeczki oraz scones (niewielkie bułeczki pochodzące wprost z Wielkiej Brytanii).

Dla zawodników była to świetna szansa, aby zaprezentować swoją kreatywność oraz zdolności kulinarne. Wiele połączeń zaskoczyło jurorów, jednak zdecydowanym faworytem okazał się Tomasz, któremu sędziowie zaczęli wróżyć świetlaną przyszłość w programie. Nikogo więc nie zdziwiło, iż to właśnie on zdobył tytuł gwiazdy wypieków tego odcinka. Niestety, jak co tydzień, musieliśmy pożegnać się z jednym z zawodników. Tym razem Tomasz Ilnicki i Michał Bryś za najsłabsze uznali wypieki Anastazji.

Zobacz też: Przepisy na śniadanie Tomka

Co wydarzy się w piątym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!"?

Piąty odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" będzie prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzą się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie będzie to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. Już dziś przekonacie się, że wersja Krzysztofa Ilnickiego to najprawdziwsze arcydzieło.

Druga konkurencja będzie okazją do zaprezentowania autorskich przepisów na różnego rodzaju paszteciki. Składniki wybrane przez niektórych zawodników zaintrygują jurorów oraz sprawią, że prowadzące zapragną opuścić studio. Czy ryzyko się opłaci? O tym przekonacie się już dziś o 21.50 na antenie TVP2.

Pamiętaj, że przepisy z programu "Bake Off - Ale Ciacho!" znajdziesz w naszym serwisie tuż po emisji odcinka


Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Ciasta Krakowiak

Niektóre okoliczności wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Nasze ciasto kr...

Odsłon: 3490

60 min
11
Śniadania Piankowy omlet japoński

Ten przepis na omlet powinien znać każdy, kto uwielbia śniadania na słodko. J...

Odsłon: 865

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Jedz zamiast ziemniaków. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy, łagodzi stres i jest dużo zdrowszy

Z wyglądu jest jak ziemniak, w konsystencji przypomina marchewkę, a smakiem zbliżony jest do słonecznika. Jak jeść topinambur, nazywany zdrowszym z...

0
Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1