Składniki:
- 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki
- 200g cebuli pokrojonej w plastry
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry
- 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry
- 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 50g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 80 g maki pszennej
- 2 listki laurowe
- 2 ziela angielskie
-1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 2 kostki paprykowe Knorr
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Cebule, paprykę i pieczarki obsmaż na patelni całość oprósz mąką dodaj koncentrat pomidorowy, kostki paprykowe, musztardę oraz resztę przypraw dodaj 700 ml wody doprowadź do wrzenia sos zapraw śmietaną .
2. Mięso dopraw odrobina soli i czarnym pieprzem tuż przed podaniem obsmaż na bardzo gorącej patelni dodaj sos chwilę gotuj podawaj z ryżem.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 40 min
Kuchnia Rosyjska
Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie!
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Śledź z jabłkiem i cebulą w śmietanie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 858
6
Przekąski
Śledź w oleju wigilijny
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1950
6
Ciasta
Domek z piernika
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 445
17
REKLAMA