Do góry

Książki

Ciasta i desery Siostry Salomei

Książka Siostry Salomei to prawdziwa skarbnica przepisów na wyjątkowe ciasta i desery. Wszystko smakuje przepysznie! - Siostra Anastazja FDC

Nakładem Wydawnictwa WAM ukazało się kilkanaście książek Siostry Anastazji, w tym kilkaset receptur na same słodkie przysmaki.

Tym razem swoimi przepisami dzieli się Siostra Salomea, przepisami odmiennymi zarówno pod względem wykonania, jak i inspiracji. Z recepturami Siostry Anastazji łączy je jedno - zawsze się sprawdzają!

Siostra Salomea z kuchni włoskiej i polskiej czerpie to, co najlepsze, i nadaje temu zupełnie nową jakość. Nawet Siostra Anastazja nie ukrywa zaskoczenia "nie tylko przepisami na włoskie ciasta, ale także tymi naszymi, tradycyjnymi. Wszystko przepięknie przygotowane i smakuje przepysznie".

W książce znajdziemy ciasta, ciastka, ciasteczka i desery o różnym stopniu trudności; od tych prostych w przygotowaniu po nieco trudniejsze. A praktyczne rady Siostry Salomei sprawią, że nawet najbardziej wymagające ciasto okaże się w wykonaniu prostsze, niż sądzimy.

Zachwyć się smakami ciast i deserów Siostry Salomei! Najlepsze polskie i włoskie inspiracje cukiernicze w jednej książce!

SIOSTRA SALOMEA ŁOWICKA ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości urodziła się w Lidzbarku Warmińskim. Do zakonu wstąpiła w Krakowie w 1982 roku. Po złożeniu ślubów gotowała m.in. dla sióstr swojego Zgromadzenia, przez kilka lat także dla księży jezuitów w Krakowie. Następnie przebywała we Włoszech, zgłębiając tajniki kuchni śródziemnomorskiej.

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń