Jeśli prawdą jest, że człowiek ma swoje miejsce i własną przestrzeń na ziemi, to przestrzenią tą dla Agi i Kai jest zdecydowanie kuchnia. Podobne, ale... zarazem różne, czy to właśnie jest sekret ich bloga "Co dziś jemy Mamo?"

Prawie codziennie zadajemy sobie pytanie "co zrobić na obiad'?. Zazwyczaj wybieramy gotowe półprodukty, w ogóle nic nie jemy lub udajemy się do baru mlecznego czy restauracji. Blog Agi i Kai pokazuje, że gotować można szybko, zdrowo, smacznie, pomysłowo i do tego wszystkiego z ogromną satysfakcją.

Blog spodobał mi się z trzech powodów. Pierwszy z nich i chyba najważniejszy to sposób pisania, bez zbędnego zadęcia i pompatyczności, po prostu rzetelne informacje. Drugi powód, dla którego regularnie już zaglądam na bloga to genialne przepisy na każdą okazje. Trzeci zaś to fantastyczne pomysły na prezenty :)

Autorki "Co dziś jemy Mamo?" w sposobie prowadzenia bloga przypominają mi trochę gotowanie Nigelli Lawson, prosto, smacznie i domowo :).

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Konfitura z fig (dżem z fig)

Prawdziwy rarytas :) Konfitura z fig to mega pyszny dodatek do rogali, chałek...

Odsłon: 8560

>60 min
13
Ciasta Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i sz...

Odsłon: 14282

60 min
29
Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 1671

30 min
6