Boże Narodzenie na słodko

Od zawsze krzew czarnego bzu był uważany za roślinę o nadzwyczajnych właściwościach. Dowiedzione jest naukowo, że wiele jego składników ma istotny i korzystny wpływ na ludzki organizm. Dzięki tej książce dowiecie się, jak domowymi sposobami leczyć dolegliwości dnia powszedniego, tak aby słaby ból nie zamienił się w duży problem zdrowotny.

Wiele znanych przepisów i receptur wskazuje, że czarny bez jest silnie zakorzeniony także w naszej domowej kuchni. Niezależnie od tego, czy jest to dżem z owoców czarnego bzu, czy doskonała galaretka, likier albo inny deser - czarny bez smakuje zawsze tak samo wyśmienicie i jest ponad wszystko zdrowy. Jest łagodnym lekiem na wiele codziennych dolegliwości, a przygotowane z niego herbaty, soki, maści i inne specyfiki - to najlepsze lekarstwa domowej apteki. Ksiązka zawiera również przepisy na pyszne desery z czarnego bzu dla każdego.

Angela Martens jest dziennikarką piszącą na temat żywienia w prasie fachowej. Zajmuje się także zagadnieniami medycyny naturalnej. Opublikowała wiele cieszących się uznaniem artykułów i porad promujących zagadnienia zdrowego żywienia i alternatywnych metod leczenia.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Czeskie sznycle

Czeskie sznycle to klasyczne kotlety z drobiowego mięsa, ale w bardzo nietypo...

Odsłon: 16203

30 min
15
Wędliny Boczek faszerowany

Boczek faszerowany mięsem mielonym sprawdzi się zarówno na ciepło jako danie...

Odsłon: 757

60 min
1
30 min
12
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 5094

15 min
16
Dania główne Łosoś pieczony

Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...

Odsłon: 593

30 min
2
Przekąski Schab z ananasem w galarecie

Plastry duszonego schabu przybrane ananasem, polane galaretą to doskonała prz...

Odsłon: 26714

60 min
36