Boże Narodzenie na słodko

Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady.

Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.
Dla kogo jest ta książką?
- wszyscy, którzy uwielbiają smak czekolady i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania „czekoladowych" deserów
- osoby, które chcą poznać przepisy na musy, praliny oraz ciasta na bazie czekolady
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki czekoladnictwa
- można łatwo nauczyć się wytwarzania czekolady od samych mistrzów
- poradnik zawiera mnóstwo wskazówek niezbędnych do obróbki czekolady w wielu wariantach
- w książce znajdują się przepisy na musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady
- dzięki tej apetycznej lekturze można poznać techniki nieodzowne do wydobycia tego, co najlepsze z czekolady

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
12
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 4183

>60 min
9
Desery Pierniczki na miodzie gryczanym

Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...

Odsłon: 268

30 min
6
Ciasta Ciasto kokosowe bez pieczenia

Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...

Odsłon: 778

30 min
7

Przepis dnia

Dania główne Krokiety z mięsem i pieczarkami

Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...

Odsłon: 3630

60 min
25