Ankieta - książka kucharska

Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak.

Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.

Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.

 

Tytuł: Domowe marynaty. Wyd. 2
Autor: Colette Prommer, Stefan Grossauer
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-142-0 Format 165x235 mm
Stron 96
Cena 19,90 zł

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Dania główne Placuszki twarogowe z rodzynkami

Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...

Odsłon: 19783

30 min
23
Ciasta Zawijańce serowe z makiem

Zawijańce serowe z makiem to małe drożdżowe cuda: delikatne, pachnące, pełne...

Odsłon: 26543

30 min
35
Ciasta Zimowe brownie

Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...

Odsłon: 2917

30 min
2
60 min
12
Ciasta Zimowa Dama

Zimowa Dama to pyszne ciasto czekoladowe przełożone kremem śmietankowym i war...

Odsłon: 23676

>60 min
24
>60 min
6