Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.
REKLAMA
Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo - od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Sernik cytrynowy na herbatnikach z paseczkiem czarnej porzeczki
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
23
Dania główne
Pierogi z pieczarkami i ....
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
11
Sałatki
Świąteczna sałatka warzywna
Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Jabłka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 1782
27
Ciasta
Marmoladnik korzenny
Polecam.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dżemy
- Dla zdrowia
Odsłon: 510
8
REKLAMA