Domowe warzenie piwa
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.
REKLAMA
Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo - od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Potrawka z kurczaka i makaronu ryżowego
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
- Azjatycka
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Ryż
- Makaron
- Ryżowy
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 1127
13
19
Desery
Słodkie kartofelki
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 16
1
Sałatki
Młoda kapusta małosolna
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 51
7
REKLAMA