Boże Narodzenie na słono

Tydzień przed Wielkanocą Ewa Wachowicz rozpocznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną i bardzo soczystą pieczeń z piersi indyka, którą można serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno – jako wędlinę. Później zaprezentuje delikatne polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami. Na deser będzie babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym.

Polecane artykuły

Informacje Miód najlepszy z najlepszych. Redukuje stany zapalne, działa przeciwbakteryjnie i antywirusowo

Miód wrzosowy to jeden z najbardziej cenionych i jednocześnie najrzadszych rodzajów miodu. Wyróżniają go intensywny aromat, bursztynowo-czerwona ba...

0
Informacje Sylwestrowe szaleństwo na stole. Przekąski z efektem wow

W ostatnią noc roku liczy się lekkość, zabawa i swoboda – dlatego zamiast klasycznej kolacji stawiamy na przekąski, które można chwycić w dłoń międ...

0
Informacje Jak prawidłowo zaparzyć herbatę? Praktyczny poradnik

Dobra herbata zaczyna się od właściwego sprzętu i znajomości kilku prostych zasad. Sprawdź, jak parzyć herbatę, by wydobyć z niej pełnię smaku, nie...

0
Informacje Idealny kompot z suszu. Bez goryczki i posmaku wędzonki

Kompot z suszu to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw wigilijnych. Obok barszczu, pierogów i karpia tworzy smakowy fundament świąt. Jego...

6

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
10
Ciasta Domek z piernika

Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...

Odsłon: 336

>60 min
11
Ciasta Sernik

Sernik to jedno z najpopularniejszych i najbardziej uwielbianych w Polsce cia...

Odsłon: 24278

30 min
41
Desery Zawijasy drożdżowe z miodem

Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...

Odsłon: 2609

60 min
4