422. odcinek "Ewa gotuje"

W sobotę 15 maja o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po czosnek niedźwiedzi, który jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ugotuje na nim wyśmienitą wiosenną zupę. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Polecane artykuły

Informacje Rozmrażanie żywności. Jak rozmrażać mięso, pieczywo, sosy czy zupy. Robisz to dobrze?

Mrożenie jest podobno najzdrowszym sposobem przechowywania żywności, która pod jego wpływem nie traci właściwości odżywczych. W zamrożonej wodzie n...

4
Informacje Jak wykorzystać owoce aronii z soku? Możesz nimi zagęścić zupę

Niewiele osób wie, że aronia jest owocem uprawianym w każdym województwie w Polsce. W sezonie można więc bez trudu znaleźć ją u lokalnych rolników....

2
Informacje Triki kulinarne Magdy Gessler. Po nich potrawy nabierają innego smaku i wymiaru

Magda Gessler wśród telewizyjnej publiczności wzbudza niejednokrotnie skrajne emocje. Nie można jednak zaprzeczyć faktom, programy z jej udziałem n...

2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Bigos z młodej kapusty.

Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...

Odsłon: 206

>60 min
2
15 min
11
30 min
2
30 min
2