W sobotę 15 maja o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po czosnek niedźwiedzi, który jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ugotuje na nim wyśmienitą wiosenną zupę. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.
Polecane artykuły
Interesuje cię zrównoważony styl życia? Chcesz chronić planetę także poprzez zdrowe nawyki żywieniowe? Dieta planetarna to coś, co z pewnością cię...
Koktajle oczyszczające coraz bardziej zyskują na popularności. Nie tylko wspomagają one detoksykację organizmu, ale również dostarczają witamin i m...
Mango to owoc, który wyróżnia się wyjątkowym smakiem i wysoką wartością odżywczą. Warto spożywać je zarówno w wersji świeżej, jak i suszonej - w ty...
Nie bez powodu śniadanie uznawane jest za najważniejszy posiłek dnia. Ma ono za zadanie nie tylko zaspokoić głód, ale również dodać energii na kole...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Siostra Anastazja znana jest z fantastycznych receptur na codziennie i świąte...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
Odsłon: 121
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 845
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 170