422. odcinek "Ewa gotuje"
W sobotę 15 maja o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po czosnek niedźwiedzi, który jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ugotuje na nim wyśmienitą wiosenną zupę. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Polecane artykuły

W kolejnych odcinkach show Mateusza Gesslera „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” - w sobotę 30 września i w niedzielę 1 października o godz. 17:00...

Mrożenie jest podobno najzdrowszym sposobem przechowywania żywności, która pod jego wpływem nie traci właściwości odżywczych. W zamrożonej wodzie n...

Niewiele osób wie, że aronia jest owocem uprawianym w każdym województwie w Polsce. W sezonie można więc bez trudu znaleźć ją u lokalnych rolników....

Magda Gessler wśród telewizyjnej publiczności wzbudza niejednokrotnie skrajne emocje. Nie można jednak zaprzeczyć faktom, programy z jej udziałem n...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 97

Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 206

Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Amerykańska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 764

Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 402
Obiad dla Jesieniary.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Cukinia
- Papryka
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Dla zdrowia
Odsłon: 541

