W sobotę 15 maja o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po czosnek niedźwiedzi, który jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ugotuje na nim wyśmienitą wiosenną zupę. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.
Polecane artykuły
Karp to przysmak, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie świątecznego stołu. Jednak nie każdy lubi jego lekko mulisty aromat. Na szczęście istni...
Wiesz, dlaczego drugie śniadanie jest ważne? Bo to właśnie ono ratuje nas przed południową katastrofą energetyczną. Gdy organizm domaga się paliwa,...
Dobrze zrobiona polewa czekoladowa potrafi wynieść nawet najprostsze ciasto na wyższy poziom. Jest gładka, lśniąca, miękka przy krojeniu, nie krusz...
559. odcinek programu Ewy Wachowicz miał swoją emisję w mikołajki, nie mogło zabraknąć więc świątecznego akcentu. Gwiazda kulinariów zaprezentowała...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 116
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1378
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Halloween
- Amerykańska
- Warzywa
- Papryka
- Jajka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
Odsłon: 479
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15582