W sobotę 15 maja o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po czosnek niedźwiedzi, który jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ugotuje na nim wyśmienitą wiosenną zupę. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.
Polecane artykuły
To idealna propozycja dla każdego, kto chce poprawić swoją kondycję i pozbyć się zbędnych kilogramów. Sałatki odchudzające można przygotować na wie...
Kasza jaglana to uniwersalny składnik, który z powodzeniem można wykorzystać zarówno w daniach słodkich, jak i wytrawnych. Dzięki neutralnemu smako...
Interesuje cię zrównoważony styl życia? Chcesz chronić planetę także poprzez zdrowe nawyki żywieniowe? Dieta planetarna to coś, co z pewnością cię...
Koktajle oczyszczające coraz bardziej zyskują na popularności. Nie tylko wspomagają one detoksykację organizmu, ale również dostarczają witamin i m...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 117
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 66
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 254
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4524