422. odcinek "Ewa gotuje"
W sobotę 15 maja o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po czosnek niedźwiedzi, który jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ugotuje na nim wyśmienitą wiosenną zupę. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.
Polecane artykuły
Coraz więcej osób poszukuje przepisów na zdrowe, pełnowartościowe obiady, które nie zawierają mięsa. Dieta roślinna zdobywa coraz większą popularno...
Ruszył kolejny sezon kulinarnego programu "Ewa gotuje". W najnowszym odcinku prowadząca przygotowała dania inspirowane kuchniami świata. Nie zabrak...
Masz ochotę na coś słodkiego, ale półki w spiżarni świecą pustkami? Przygotowaliśmy dla ciebie 7 przepisów na pyszne ciasta i desery, które z łatwo...
Nagietek lekarski to piękna roślina ozdobna, ale też składnik, którego warto używać w kuchni. Wspaniale podkręca wartości odżywcze przyrządzanych d...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25700
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 88