Boże Narodzenie na słono

W sobotę 15 maja o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po czosnek niedźwiedzi, który jest wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ugotuje na nim wyśmienitą wiosenną zupę. Na drugie danie będą eskalopki, czyli niewielkie kotleciki cielęce w cieście naleśnikowym podane z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Z kolei na deser Ewa przygotuje parfait – francuski krem mrożony, zwany często lodami bez maszynki. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Polecane artykuły

Informacje Przepis na najlepszą masę makową. Świąteczne wypieki będą wyjątkowo smaczne

To jakość masy makowej decyduje o tym, czy tradycyjne świąteczne słodkości będą udane. Sprawdź, co zrobić, aby uzyskać jak najlepszy efekt i zachwy...

1
Informacje Do kawy i herbaty będą idealne. Niezawodne przepisy na świąteczne ciasta

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez pysznych domowych ciast, które dosłownie rozpływają się w ustach. Ich zapach wypełnia dom i gro...

0
Informacje Łączą tradycję i nowoczesność. Szybkie i smaczne sałatki wigilijne

Na wigilijnym stole króluje tradycja, ale coraz częściej gospodynie wplatają także odrobinę nowoczesności. Nie dziwi więc to, że podczas tego wyjąt...

0
Informacje Znikają ze stołu w mgnieniu oka. Najlepsze świąteczne przekąski

Przekąski lubimy podjadać o każdej porze - w trakcie przygotowań, między posiłkami, podczas spotkań rodzinnych, przy oglądaniu filmu, a nawet w tra...

0

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Miodownik świąteczny - CICHA NOC

Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...

Odsłon: 5499

>60 min
6
Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 11965

60 min
11
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 5112

>60 min
24
60 min
5