W 448. odcinku programu Ewa Gotuje, emitowanym w Wielką Sobotę, prowadząca przygotowała pyszne potrawy wielkanocne. Jako pierwszą podała białą kiełbasę pieczoną z jabłkami, a następnie aromatyczny żurek na domowym zakwasie. Na deser Ewa Wachowicz zaserwowała babkę cytrynową z serkiem mascarpone. Receptury warto zapamiętać i wypróbować nie tylko od święta. Zobacz, jak przygotować wszystkie te smakołyki!
Polecane artykuły
Wigilijne kluski z makiem to klasyka, która wprowadza na stół wyjątkowy, świąteczny klimat. Dzięki sprawdzonemu przepisowi babci każdy kawałek jest...
Ewa Wachowicz w swojej kuchni lubi przygotowywać potrawy z różnych zakątków świata. W najnowszym 560. odcinku programu "Ewa gotuje" przyrządzi smak...
Ten staropolski napój to prawdziwy symbol elegancji i dobrego smaku. Orszadę z łatwością przygotujesz też w domu - sprawdź przepis.
Karp na wigilię to dla wielu osób potrawa, bez której nie ma świąt Bożego Narodzenia. Jednak żeby naprawdę zachwycił, trzeba go dobrze przygotować....
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1027
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4332
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 927
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1157
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4125
