Wszystkie dotychczasowe odcinki "Ewa Gotuje" obejrzysz w Polsat Go »
W 461. odcinku Ewa Wachowicz zaprosiła widzów na pyszny, domowy rosół z wiejskiej kury i kaczych nóżek. Gospodyni programu wyznaje zasadę, że nic w kuchni nie może się zmarnować, dlatego ugotowane mięso z zupy postanowiła wykorzystać do przygotowana pasztetu. Warzywa natomiast zużyła do zrobienia sałatki jarzynowej. W programie podzieliła się również swoją recepturą na sos rumiany, który stanowi cudowną bazę do różnego rodzaju zup i potraw.

Polecane artykuły

Doskonały kotlet schabowy wymaga równie doskonałych dodatków. Choć wybór dobrego mięsa jest kluczowy, to właśnie surówki nadają całemu daniu charak...

Już w sobotę 15 marca w programie Ewa Gotuje, w domu Ewy Wachowicz, pojawi się specjalna gościni. To właśnie dla niej prowadząca przygotuje ulubion...

Czy wiesz, że słynne w kuchni azjatyckiej grzyby mun można znaleźć w polskich lasach? Ten niepozorny pokarm to prawdziwa skarbnica składników odżyw...

Ser halloumi to cypryjska duma narodowa o wyjątkowych właściwościach, które sprawiają, że możesz go grillować, smażyć i piec bez obaw o to, że się...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 252

Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1864

