11 listopada obchodzimy Święto Niepodległości. Z tej okazji Ewa Wachowicz przygotowała dla widzów tradycyjne, rozgrzewające danie kuchni polskiej. W programie podzieliła się również przepisem na aromatyczną, rozgrzewającą zupę krem z pieczonych warzyw. Na deser zaproponowała drożdżówkę z twarogowym nadzieniem. W 464. odcinku programu „Ewa gotuje” okazała też, jak zrobić wspólnie z dziećmi biało-czerwone kotyliony oraz pochwaliła się, gdzie co roku umieszcza polską flagę.

Polecane artykuły

Informacje Zrób na śniadanie zamiast kanapek. Będziesz mieć energię na cały dzień, cukier przestanie skakać

Zmiana śniadania może całkowicie odmienić poranki. Zamiast tradycyjnych kanapek możemy przygotować coś sycącego i pełnego wartości odżywczych, co d...

0
Informacje Sałatki ze śledziem. Nowe, oryginalne przepisy nie tylko na imprezę

Ty również kojarzysz śledzia wyłącznie z rodzinnymi uroczystościami? Pora to zmienić - ta srebrna ryba kryje w sobie prawdziwą kopalnię wartości od...

6
Informacje Najlepsze rogaliki drożdżowe. Z każdym nadzieniem smakują wybitnie, bo sekretem jest ciasto

Rogaliki drożdżowe to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Miękkie i aromatyczne, sprawdzają się zarówno na śniadanie, jak i deser czy podwieczorek....

46
Informacje Jesienny gulasz. Danie, które rozgrzewa, daje dużo energii i witalności

Jesienny gulasz to danie, które w chłodne dni wypełnia dom ciepłem i aromatem. Soczyste mięso, warzywa i gęsty, pachnący sos tworzą posiłek pełen s...

2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
90
60 min
17
Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 3049

30 min
20
60 min
10
>60 min
18