11 listopada obchodzimy Święto Niepodległości. Z tej okazji Ewa Wachowicz przygotowała dla widzów tradycyjne, rozgrzewające danie kuchni polskiej. W programie podzieliła się również przepisem na aromatyczną, rozgrzewającą zupę krem z pieczonych warzyw. Na deser zaproponowała drożdżówkę z twarogowym nadzieniem. W 464. odcinku programu „Ewa gotuje” okazała też, jak zrobić wspólnie z dziećmi biało-czerwone kotyliony oraz pochwaliła się, gdzie co roku umieszcza polską flagę.

Polecane artykuły

Informacje Z jabłkami, śliwkami, gruszkami. Nietypowe pomysły na pyszne, kremowe serniki

Sernik to klasyka, ale można ją odświeżyć, dodając owoce, które wprowadzają ciekawy aromat i niebanalny smak. Z jabłkami, śliwkami czy gruszkami ka...

5
Informacje Przestań zagęszczać zupę mąką. Oto lepsze i zdrowsze sposoby

Tradycyjna zasmażka nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Zbyt duża ilość mąki i tłuszczu sprawia, że zupa staje się ciężka i mniej zdrowa. Na s...

2
Ewa gotuje Jesienne gotowanie z Ewą Wachowicz. Śliwki i jabłka w roli głównej

Ewa Wachowicz w 551. odcinku programu "Ewa gotuje" wzięła na tapet sezonowe przepisy. Gotowanie rozpoczęła od rozgrzewającej zupy śliwkowej z cynam...

2
Informacje Pokochasz je od pierwszego ugryzienia. Zdrowa przekąska, która dodaje energii i pomaga przy migrenie

Czasem mała przekąska może zrobić ogromną różnicę. Gdy szukacie czegoś zdrowego, co doda energii w ciągu dnia i wspomoże organizm w walce z migreną...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik Michałek

Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...

Odsłon: 71932

60 min
74
Śniadania Pancakes

Leciutkie i puszyste pancakes, czyli amerykańska wersja naszych naleśników. I...

Odsłon: 29282

30 min
63
Ciasta Ciasto z gruszkami

Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...

Odsłon: 15545

60 min
30
30 min
3