W kuchni Ewy Wachowicz królują sezonowe dania. Dlatego w najnowszym, 465. odcinku jej autorskiego programu nie mogło zabraknąć pysznego ciasta z owocami, które jesienią spożywamy najczęściej, czyli z gruszkami. Do takiego wypieku koniecznie trzeba dodać aromatycznych przypraw, deser został doprawiony porządną szczyptą cynamonu. Gruszkowa rolada z czekoladową polewą umili, każde chłodne popołudnie.
Polecane artykuły
Kompot z suszu to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw wigilijnych. Obok barszczu, pierogów i karpia tworzy smakowy fundament świąt. Jego...
Pierogi to symbol domowego ciepła i rodzinnych spotkań. Ale chyba każdemu zdarzyły się pierogowe problemy zamiast perfekcyjnego dania. Na szczęście...
Barszcz z uszkami to jedno z najważniejszych dań na wigilię i każda rodzina ma swój przepis. Jego intensywny kolor i głęboki smak sprawiają, że roz...
W kuchni Ewy Wachowicz świąteczne gotowanie. W 561. odcinku prowadząca zdradziła przepis na tradycyjną zupę kwasówkę oraz nietypowy pasztet świątec...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1803
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17890
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Przyprawy
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1933