W kuchni Ewy Wachowicz królują sezonowe dania. Dlatego w najnowszym, 465. odcinku jej autorskiego programu nie mogło zabraknąć pysznego ciasta z owocami, które jesienią spożywamy najczęściej, czyli z gruszkami. Do takiego wypieku koniecznie trzeba dodać aromatycznych przypraw, deser został doprawiony porządną szczyptą cynamonu. Gruszkowa rolada z czekoladową polewą umili, każde chłodne popołudnie.
Polecane artykuły
Andrzejki to doskonała okazja, aby spotkać się w gronie znajomych i spędzić wieczór przy dobrym jedzeniu. Zamiast tradycyjnych dań na stołach coraz...
Gdy temperatura za oknem spada, nic tak nie poprawia samopoczucia jak talerz gorącej, aromatycznej zupy. To jeden z najprostszych i najzdrowszych s...
Różnorodne, ale wszystkie przepyszne. Mowa o czterech przepisach, którymi w 556. odcinku programu "Ewa Gotuje" podzieliła się prowadząca. Nie zabra...
Andrzejki to czas, w którym liczą się nie tylko wróżby i zabawa, ale również dobre jedzenie. Tego dnia warto postawić na przysmaki na zimno, które...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4677
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418360