Boże Narodzenie na słodko

W najnowszych odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca wybierze się w podróż po smakach z różnych zakątków świata. Na przystawkę przyrządzi włoską przystawkę, czyli pyszne arancini, a na danie główne poda kurczaka w azjatyckim sosie. Na deser wróci do Polski, aby upiec wyborny makowiec z jabłkami.

Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku zdradzi swój przepis na makowiec | Fot. materiały prasowe/Polsat

Kulinarna wędrówka po kuchniach świata? Proszę bardzo. Gotowanie w tym odcinku zacznie się od włoskiej przystawki arancini. To bardzo popularne w Italii, a pochodzące z Sycylii, kulki ryżowe smażone w głębokim tłuszczu. Są różne wersje tego przysmaku - Ewa zrobi arancini z mozzarellą w środku. 

Na danie główne będzie kurczak w słodko-kwaśnym sosie imbirowym, podany z bardzo zdrową, choć wciąż niedocenianą, komosą ryżową. 

Wreszcie na deser autorka programu upiecze makowiec z jabłkami i będzie to propozycja na zbliżające się święta Bożego Narodzenia. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 560. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto kokosowe bez pieczenia

Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...

Odsłon: 308

30 min
3

Przepis dnia

Dania główne Krokiety z mięsem i pieczarkami

Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...

Odsłon: 3166

60 min
25
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 4051

>60 min
9
>60 min
12