Ewa gotuje: Błyskawiczny obiad i deser!

Tym razem Ewa Wachowicz gotowanie zacznie od bardzo smacznej i kremowej zupy z cukinii. Na drugie danie przygotuje makaron fettuccine z pancettą. Z kolei na deser będą gruszki zapiekane w cieście francuskim. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się również ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Błyskawiczny obiad Ewa zacznie od kremowej zupy z cukinii podanej z grzanką i serem feta. Do tej dietetycznej i niebywale smacznej potrawy są niezbędne: cukinia, cebula, czosnek, oliwa, bulion drobiowy, śmietanka 30%, masło, sól i pieprz. Na koniec: grzanki z bagietki, ser feta oraz liście bazylii do podania. Tak niewiele potrzeba, aby pyszny i szybki krem z cukinii podać do stołu!

Na danie główne Ewa zrobi makaron fettuccine z pancettą, czyli z dojrzewającym boczkiem i owczym serem pecorino. To pyszne włoskie danie robi się niemal tak szybko, jak gotuje makaron! Należy zaopatrzyć się tylko w kilka składników: makaron fettuccine, kawałek pancetty ze skórką, cebulę, kawałek Pecorino Romano, sól do gotowania oraz pietruszkę i bazylię.

W programie Ewa pokaże, jak zamarynować w zaprawie musztardowej grzyby z papryką. Do słoików z grzybami po chorwacku należy przyszykować: paprykę czerwoną i żółtą, grzyby leśne, wodę, ocet 10%, cukier, sól, ziarenka pieprzu, liście laurowe, musztardę Dijon i miodową oraz olej.

Deser będzie wykwintny i szybszy w przygotowaniu niż myślicie! Gospodyni zaprosi na gruszki na cieście francuskim. Ten błyskawicznie szybki deser powstanie na gotowym cieście francuskim. A do przygotowania wypieku będą jeszcze potrzebne: jajko, twarde gruszki, tabliczka gorzkiej czekolady i masło. Prosty, szybki i efektowny deser będzie doskonałym zwieńczeniem błyskawicznych dań Ewy Wachowicz!
Smacznego!

Jesteście ciekawi jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów już 23 października w nowym sezonie programu „Ewa gotuje"!

„Ewa gotuje" odcinek 432 - emisja w sobotę 23 października o 10.10 w Polsacie!

"Ewa gotuje": Błyskawiczny obiad i deser! W rolach głównych cukinia, fettuccine i gruszka! na INTERIA.TV.

 

Ulubione odcinki programu "Ewa gotuje" oglądaj teraz w Polsat Go

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 80

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 40

30 min
3
60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

308
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25