Fot. materiały prasowe/Polsat
Błyskawiczny obiad Ewa zacznie od kremowej zupy z cukinii podanej z grzanką i serem feta. Do tej dietetycznej i niebywale smacznej potrawy są niezbędne: cukinia, cebula, czosnek, oliwa, bulion drobiowy, śmietanka 30%, masło, sól i pieprz. Na koniec: grzanki z bagietki, ser feta oraz liście bazylii do podania. Tak niewiele potrzeba, aby pyszny i szybki krem z cukinii podać do stołu!
Na danie główne Ewa zrobi makaron fettuccine z pancettą, czyli z dojrzewającym boczkiem i owczym serem pecorino. To pyszne włoskie danie robi się niemal tak szybko, jak gotuje makaron! Należy zaopatrzyć się tylko w kilka składników: makaron fettuccine, kawałek pancetty ze skórką, cebulę, kawałek Pecorino Romano, sól do gotowania oraz pietruszkę i bazylię.
W programie Ewa pokaże, jak zamarynować w zaprawie musztardowej grzyby z papryką. Do słoików z grzybami po chorwacku należy przyszykować: paprykę czerwoną i żółtą, grzyby leśne, wodę, ocet 10%, cukier, sól, ziarenka pieprzu, liście laurowe, musztardę Dijon i miodową oraz olej.
Deser będzie wykwintny i szybszy w przygotowaniu niż myślicie! Gospodyni zaprosi na gruszki na cieście francuskim. Ten błyskawicznie szybki deser powstanie na gotowym cieście francuskim. A do przygotowania wypieku będą jeszcze potrzebne: jajko, twarde gruszki, tabliczka gorzkiej czekolady i masło. Prosty, szybki i efektowny deser będzie doskonałym zwieńczeniem błyskawicznych dań Ewy Wachowicz!
Smacznego!
Jesteście ciekawi jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów już 23 października w nowym sezonie programu „Ewa gotuje"!
„Ewa gotuje" odcinek 432 - emisja w sobotę 23 października o 10.10 w Polsacie!
"Ewa gotuje": Błyskawiczny obiad i deser! W rolach głównych cukinia, fettuccine i gruszka! na INTERIA.TV.
Ulubione odcinki programu "Ewa gotuje" oglądaj teraz w Polsat Go