Boże Narodzenie na słono

W ostatni kwietniowy weekend Ewa Wachowicz podzieli się inspiracjami na potrawy, które można zaserwować podczas biesiadowania pod chmurką. W programie pokaże, jak przygotować absolutny hit tego sezonu – deskę masła. Następnie podzieli się przepisami na lekką zupę z fasolką szparagową, wątróbkę z grilla oraz słodką tartę z białą czekoladą i pestkami granatu.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie wyemitowany w sobotę, która rozpoczyna w tym roku długi, majowy weekend – choć tak naprawdę mamy końcówkę kwietnia… A skoro startujemy z majówką, to oficjalnie otwieramy sezon grillowy! Zanim jednak coś trafi na ruszt Ewa przygotuje absolutny hit tego sezonu – deskę masła. Natomiast jak za taką dechę się zabrać pokaże na końcu programu.

Biesiadowanie pod chmurką to nie tylko grill. Gdy jest ciepło można przygotować coś w kuchni i zjeść w ogrodzie, na tarasie czy balkonie. Gorący rosół niezbyt pasuje do takich okoliczności przyrody, więc warto zastąpić go lekką zupą z fasolką szparagową. I właśnie taka będzie kolejna propozycja autorki programu.

Na danie główne Ewa przygotuje pieczoną na ruszcie wątróbkę cielęcą, którą najpierw wymoczy w mleku a później zamarynuje w dresingu z dużą ilością szałwii.

Po pieczystym zobaczymy jak zrobić deser – tartę z białą czekoladą i nasionkami granatu.

Będzie też niespodzianka – rozmowa z aktorką  Anną Dereszowską, doskonale znaną widzom Polsatu serialową Lulu.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu "Ewa Gotuje"? 
Są dostępne na PolsatGo » 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
55
>60 min
68
>60 min
80
Przekąski Imprezowe paszteciki

Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...

Odsłon: 7140

30 min
4