Sprawdzone przepisy na grilla

Ewa Wachowicz zaprasza widzów do obejrzenia 538. odcinka programu "Ewa Gotuje". Tuż przed Wielkanocą zdradza przepis na przepyszną pastę, którą można faszerować jajka. Pokaże również, jak ugotować sycący makaron w alpejskim stylu, a na deser zaserwuje czekoladowe ciasto drożdżowe - idealny deser dla całej rodziny.

Sprawdź, co przygotuje Ewa Wachowicz tuż przed Wielkanocą | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak zrobić liptauera, czyli znakomitą pastę serową z papryką, która jest świetnym smarowidłem do pieczywa, jak też można użyć jej do przygotowania faszerowanych jajek.

Na drugie danie będzie alpejski makaron z cheddarem. A dlaczego alpejski? Otóż z tego powodu, że przepis pochodzi ze Szwajcarii. Receptura jest bardzo ciekawa, bowiem do podgotowanych ziemniaków dorzuca się makaron, a następnie łączy z usmażonym boczkiem i cebulą, po czym zalewa mlekiem i śmietanką oraz zagęszcza startym serem żółtym.

Na deser Ewa upiecze ciasto drożdżowe nadziewane czekoladą i udekorowane kruszonką.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 538. odcinek

Opracowała: Monika Zysk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
4
Desery Maślano pistacjowe ciasteczka

Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...

Odsłon: 91

15 min
4
Sałatki Sałatka z orzeszkami

Zdrowa sałatka z orzeszkami to pomysł na prosty i lekki, ale jednocześnie bar...

Odsłon: 1072

15 min
3