Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Ewa Wachowicz zaprasza widzów do obejrzenia 538. odcinka programu "Ewa Gotuje". Tuż przed Wielkanocą zdradza przepis na przepyszną pastę, którą można faszerować jajka. Pokaże również, jak ugotować sycący makaron w alpejskim stylu, a na deser zaserwuje czekoladowe ciasto drożdżowe - idealny deser dla całej rodziny.

Sprawdź, co przygotuje Ewa Wachowicz tuż przed Wielkanocą | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak zrobić liptauera, czyli znakomitą pastę serową z papryką, która jest świetnym smarowidłem do pieczywa, jak też można użyć jej do przygotowania faszerowanych jajek.

Na drugie danie będzie alpejski makaron z cheddarem. A dlaczego alpejski? Otóż z tego powodu, że przepis pochodzi ze Szwajcarii. Receptura jest bardzo ciekawa, bowiem do podgotowanych ziemniaków dorzuca się makaron, a następnie łączy z usmażonym boczkiem i cebulą, po czym zalewa mlekiem i śmietanką oraz zagęszcza startym serem żółtym.

Na deser Ewa upiecze ciasto drożdżowe nadziewane czekoladą i udekorowane kruszonką.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 538. odcinek

Opracowała: Monika Zysk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik chałwowy

Ten kremowy sernik chałwowy bez pieczenia to idealna propozycja na zachwycają...

Odsłon: 15396

60 min
19
Pieczywo Domowe chrupkie pieczywo

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...

Odsłon: 502

15 min
47
Przekąski Tortilla z kurczakiem

Tortilla z kurczakiem może być smaczną i pożywną przekąską dla młodzieży lub...

Odsłon: 139

30 min
4
Desery Kruche ciasteczka budyniowe

Przepis na kruche ciasteczka budyniowe, które są bardzo proste i szybkie w pr...

Odsłon: 786

15 min
14
Dodatki Domowy twarożek czosnkowy z kozieradką

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...

Odsłon: 144

30 min
45