Ewa Wachowicz zaprasza widzów do obejrzenia 538. odcinka programu "Ewa Gotuje". Tuż przed Wielkanocą zdradza przepis na przepyszną pastę, którą można faszerować jajka. Pokaże również, jak ugotować sycący makaron w alpejskim stylu, a na deser zaserwuje czekoladowe ciasto drożdżowe - idealny deser dla całej rodziny.

Sprawdź, co przygotuje Ewa Wachowicz tuż przed Wielkanocą | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak zrobić liptauera, czyli znakomitą pastę serową z papryką, która jest świetnym smarowidłem do pieczywa, jak też można użyć jej do przygotowania faszerowanych jajek.

Na drugie danie będzie alpejski makaron z cheddarem. A dlaczego alpejski? Otóż z tego powodu, że przepis pochodzi ze Szwajcarii. Receptura jest bardzo ciekawa, bowiem do podgotowanych ziemniaków dorzuca się makaron, a następnie łączy z usmażonym boczkiem i cebulą, po czym zalewa mlekiem i śmietanką oraz zagęszcza startym serem żółtym.

Na deser Ewa upiecze ciasto drożdżowe nadziewane czekoladą i udekorowane kruszonką.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 538. odcinek

Opracowała: Monika Zysk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 227

30 min
3
Dania główne Papryka faszerowana

Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...

Odsłon: 4708

30 min
11
Dania główne Ryba po grecku

Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...

Odsłon: 1358

30 min
12