Boże Narodzenie na słono

Ewa Wachowicz zaprasza widzów do obejrzenia 538. odcinka programu "Ewa Gotuje". Tuż przed Wielkanocą zdradza przepis na przepyszną pastę, którą można faszerować jajka. Pokaże również, jak ugotować sycący makaron w alpejskim stylu, a na deser zaserwuje czekoladowe ciasto drożdżowe - idealny deser dla całej rodziny.

Sprawdź, co przygotuje Ewa Wachowicz tuż przed Wielkanocą | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak zrobić liptauera, czyli znakomitą pastę serową z papryką, która jest świetnym smarowidłem do pieczywa, jak też można użyć jej do przygotowania faszerowanych jajek.

Na drugie danie będzie alpejski makaron z cheddarem. A dlaczego alpejski? Otóż z tego powodu, że przepis pochodzi ze Szwajcarii. Receptura jest bardzo ciekawa, bowiem do podgotowanych ziemniaków dorzuca się makaron, a następnie łączy z usmażonym boczkiem i cebulą, po czym zalewa mlekiem i śmietanką oraz zagęszcza startym serem żółtym.

Na deser Ewa upiecze ciasto drożdżowe nadziewane czekoladą i udekorowane kruszonką.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 538. odcinek

Opracowała: Monika Zysk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Zawijasy drożdżowe z miodem

Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...

Odsłon: 2067

60 min
2
Ciasta Jogurtowiec z makiem

Niby sernik, ale z jogurtami. Jogurtowiec na kruchym kakaowym spodzie. Jogurt...

Odsłon: 11718

>60 min
21
Desery pieczony sernik z borówkami

Waniliowy sernik z dodatkiem borówek, kremowy, na ciasteczkowym spodzie

Odsłon: 4445

>60 min
13
15 min
56
>60 min
68