Ewa Gotuje

W kuchni Ewy Wachowicz widać już wiosnę. W 543. odcinku programu gospodyni przygotuje dania lekkie, na bazie sezonowych składników. Nie zabraknie więc zupy z cukinii czy naleśników z dodatkiem szpinaku. Na deser proste ciasto, które kusi swoim wyglądem.

Ewa Wachowicz przygotuje naleśniki z nietypowym farszem | Fot. materiały prasowe/Polsat

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej, kremowej zupy z cukinii oraz porów. Potrawa będzie podana z pokruszonym greckim serem feta. 

Na drugie danie autorka programu zaproponuje zielone naleśniki. A zielone, dlatego, że z dodatkiem młodego szpinaku. W środku znajdzie się kremowy serek śmietankowy oraz pstrąg z przydomowej wędzarni.

Na słodko będzie bardzo smaczne, a jednocześnie niezwykle proste w przygotowaniu, ciasto z dodatkiem kisielu. Ponadto Ewa pokaże, jak we własnych czterech ścianach zrobić kwas chlebowy.

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 543. odcinek

Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
1
60 min
4
Dania główne Wątroba wieprzowa w sosie własnym

Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...

Odsłon: 130

15 min
1