Sprawdzone przepisy na karnawał

W poprzednim odcinku Ewa Wachowicz pokazała widzom, jak przygotować domową kiszoną kapustę. Tym razem postanowiła wykorzystać ten składnik do głównego dania. Zdradziła również widzom przepis na pyszną, rozgrzewającą, jesienną zupę na bazie pieczonych warzyw. Na deser zaproponowała drożdżówkę z twarogowym nadzieniem.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Jesienią warzywa korzeniowe są wyjątkowo smaczne, więc kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia kremu z pieczonych jarzyn. Ale żeby było wyjątkowo to zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili

Danie główne to żeberka – najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi, leśnymi grzybami. A do tego jeszcze solidna porcja ziemniaków ugotowanych w mundurkach

Po obiedzie obowiązkowo coś słodkiego – Ewa upiecze drożdżówkę z serem, ale zanim ciasto trafi do piekarnika, zostanie podzielone na dwie części i fikuśnie zaplecione w ten sposób, by powstał wieniec

„Ewa gotuje" odcinek 464 - emisja w sobotę 5 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Panini z szynką i serem

Panini to nic innego jak kanapka na ciepło po włosku. Można włożyć do panini...

Odsłon: 138

15 min
3
15 min
8
Dodatki Ciastka amaretti

Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...

Odsłon: 280

15 min
8
Dania główne Kotlety mielone ze schabu

Ze schabu wieprzowego najczęściej przygotowywałam klasyczne schabowe, ale te...

Odsłon: 3109

15 min
10
Desery Mini pączki serowe

Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...

Odsłon: 476

30 min
3