W poprzednim odcinku Ewa Wachowicz pokazała widzom, jak przygotować domową kiszoną kapustę. Tym razem postanowiła wykorzystać ten składnik do głównego dania. Zdradziła również widzom przepis na pyszną, rozgrzewającą, jesienną zupę na bazie pieczonych warzyw. Na deser zaproponowała drożdżówkę z twarogowym nadzieniem.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Jesienią warzywa korzeniowe są wyjątkowo smaczne, więc kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia kremu z pieczonych jarzyn. Ale żeby było wyjątkowo to zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili

Danie główne to żeberka – najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi, leśnymi grzybami. A do tego jeszcze solidna porcja ziemniaków ugotowanych w mundurkach

Po obiedzie obowiązkowo coś słodkiego – Ewa upiecze drożdżówkę z serem, ale zanim ciasto trafi do piekarnika, zostanie podzielone na dwie części i fikuśnie zaplecione w ten sposób, by powstał wieniec

„Ewa gotuje" odcinek 464 - emisja w sobotę 5 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo Bułeczki czosnkowo-serowe

Bułeczki czosnkowo-serowe są pysznie puszyste i miękkie, a także aromatyczne....

Odsłon: 885

60 min
7
Ciasta Torcik truskawkowy

Ten torcik truskawkowy stanie się hitem wśród całej twojej rodziny i wszystki...

Odsłon: 80

30 min
4
Ciasta Ciasto na majówkę

Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...

Odsłon: 150

30 min
3