Ewa gotuje: zupa jarzynowa, naleśniki z jajkiem sadzonym i mini szarlotki!

W sobotę 18 września Ewa Wachowicz ugotuje pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie usmaży naleśniki, które poda z jajkiem sadzonym i serem żółtym. A po obiedzie zaprosi na niewielkie szarlotki z kratką.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz gotowanie zacznie od zupy na wieprzowinie. Do przygotowania tej potrawy będą potrzebne: łopatka wieprzowa, żeberka wieprzowe, liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, marchew, seler, kapusta włoska, czosnek, świeży tymianek, sól, pieprz i natka pietruszki do dekoracji.

Po pożywnej zupie z szarpaną wieprzowiną Ewa zaprosi na delikatne bezmięsne danie główne. Gospodyni zrobi naleśniki z jajem i plastrem żółtego sera! Do tej potrawy należy przyszykować: mąkę, jajka, mleko, wodę mineralną gazowaną, sól, pieprz ziołowy, masło klarowane, ser żółty w plastrach, szczypiorek i kiełki buraka do dekoracji.

W tym odcinku gospodyni pokaże, jak zawekować ogórki małosolne w wersji na słodko. Do słoików należy przygotować: ogórki, korzeń chrzanu, czosnek, gałązki kopru, liście czarnej porzeczki, ziarna gorczycy, miód oraz solankę z soli kamiennej i wody.

Na deser będą mini szarlotki z kratką! Do jabłecznika, upieczonego w foremkach do babeczek trafią: mąka, masło, cukier trzcinowy, waniliowy i cukier puder, sól, żółtka jajek, śmietana oraz jabłka i cynamon.

Smacznego!

Jesteście ciekawi jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów już 18 września w nowym sezonie programu „Ewa gotuje"!

Ulubione odcinki programu "Ewa gotuje" oglądaj teraz w Polsat Go

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 90

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 43

30 min
3
60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

308
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25