Sezon na dynię

W kuchni Ewy Wachowicz nie brakuje różnorodnych smaków. W 507. odcinku swojego autorskiego programu zaprezentuje przepisy inspirowane kuchnią francuską, brytyjską i włoską. Przygotuje pyszną zupę paryską, łososia w cieście francuskim oraz delikatną panna cottę. W kuchni prowadzącej kolejny raz pojawi się Mateusz Gessler.

Zapowiedź 507. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie coś francuskiego, coś brytyjskiego i coś włoskiego. Dokładnie w takiej kolejności. Na pierwsze danie zaproponuje zupę paryską, którą zrobi Mateusz Gessler. 

Po francuskim kremie widzowie zobaczą, jak przygotować łososia w cieście francuskim – podobnego nieco do brytyjskiej wołowiny à la Wellington. Beef Wellington to polędwica wołowa otoczona warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapieczona w cieście francuskim. W kuchni Ewy smak ryby wzbogaci szpinak z parmezanem i serkiem śmietankowym. 

Na deser będzie włoski klasyk – waniliowa panna cotta podana z sosem owocowym. 

 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 507. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kruche ciasto ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...

Odsłon: 22637

60 min
15
Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 14967

30 min
15
Dania główne Tonkatsu kotlet

Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...

Odsłon: 4742

15 min
6
Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 44808

30 min
43
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 656

>60 min
5