Boże Narodzenie na słono

W kuchni Ewy Wachowicz nie brakuje różnorodnych smaków. W 507. odcinku swojego autorskiego programu zaprezentuje przepisy inspirowane kuchnią francuską, brytyjską i włoską. Przygotuje pyszną zupę paryską, łososia w cieście francuskim oraz delikatną panna cottę. W kuchni prowadzącej kolejny raz pojawi się Mateusz Gessler.

Zapowiedź 507. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie coś francuskiego, coś brytyjskiego i coś włoskiego. Dokładnie w takiej kolejności. Na pierwsze danie zaproponuje zupę paryską, którą zrobi Mateusz Gessler. 

Po francuskim kremie widzowie zobaczą, jak przygotować łososia w cieście francuskim – podobnego nieco do brytyjskiej wołowiny à la Wellington. Beef Wellington to polędwica wołowa otoczona warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapieczona w cieście francuskim. W kuchni Ewy smak ryby wzbogaci szpinak z parmezanem i serkiem śmietankowym. 

Na deser będzie włoski klasyk – waniliowa panna cotta podana z sosem owocowym. 

 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 507. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
10
Ciasta Domek z piernika

Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...

Odsłon: 317

>60 min
11
Ciasta Sernik

Sernik to jedno z najpopularniejszych i najbardziej uwielbianych w Polsce cia...

Odsłon: 24184

30 min
41
Desery Zawijasy drożdżowe z miodem

Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...

Odsłon: 2535

60 min
4