W kuchni Ewy Wachowicz nie brakuje różnorodnych smaków. W 507. odcinku swojego autorskiego programu zaprezentuje przepisy inspirowane kuchnią francuską, brytyjską i włoską. Przygotuje pyszną zupę paryską, łososia w cieście francuskim oraz delikatną panna cottę. W kuchni prowadzącej kolejny raz pojawi się Mateusz Gessler.

Zapowiedź 507. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie coś francuskiego, coś brytyjskiego i coś włoskiego. Dokładnie w takiej kolejności. Na pierwsze danie zaproponuje zupę paryską, którą zrobi Mateusz Gessler. 

Po francuskim kremie widzowie zobaczą, jak przygotować łososia w cieście francuskim – podobnego nieco do brytyjskiej wołowiny à la Wellington. Beef Wellington to polędwica wołowa otoczona warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapieczona w cieście francuskim. W kuchni Ewy smak ryby wzbogaci szpinak z parmezanem i serkiem śmietankowym. 

Na deser będzie włoski klasyk – waniliowa panna cotta podana z sosem owocowym. 

 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 507. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Ryba po grecku

Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...

Odsłon: 1031

30 min
12
Dania główne Papryka faszerowana

Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...

Odsłon: 4434

30 min
11
Dania główne risotto pomidorowe

Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...

Odsłon: 456

60 min
3
30 min
4
Desery Domowe lody w minutę

Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...

Odsłon: 38754

15 min
56