Ewa Gotuje

W najnowszym 551. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zabierze widzów na wycieczkę w okolice Beskidu Wyspowego, odwiedzi także ekologiczne gospodarstwo państwa Włodarczyków. Nie zabranie również pysznych dań. Śliwkowej zupy owocowej, gulaszu z dzika i sypanego jabłecznika.

Ewa Wachowicz z widokiem na panoramę Beskidu Wyspowego | Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa uwielbia góry, więc kolejny program zacznie w Beskidzie Wyspowym. Zanim przygotuje coś smacznego, odwiedzi gospodarstwo ekologiczne Lidki i Macieja Włodarczyków, znane z uprawy starych odmian jabłoni oraz śliwek. 

Po śniadaniu w sadzie Ewa przeniesie się do kuchni i ugotuje zupę owocową na węgierkach, którą poda z drobnym makaronem i kleksem śmietany. Przy okazji warto dodać, że zupy owocowe, takie, chociażby jak gruszkowa, jabłkowa czy wiśniowa, są na południu Polski bardzo popularne, a receptury przekazuje się z pokolenia na pokolenie. 

Na drugie danie Ewa zaproponuje gulasz z dzika, a na deser będzie jabłecznik sypany. W programie pojawi się też gość, Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 551. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Placek twarogowo-serowy z patelni

Placek o intensywnym smaku twarogu i sera. Szczypiorek tylko delikatnie ją uz...

Odsłon: 2045

15 min
7

Przepis dnia

Napoje Koktajl na stłuszczoną wątrobę

Wątroba to jeden z najważniejszych organów w naszym ciele, a jej prawidłowe f...

Odsłon: 85094

15 min
89
60 min
2
Ciasta Ciasto tropikalne

Pomysłów na ciasto tropikalne jest równie wiele, jak owoców, które mogą stać...

Odsłon: 18324

60 min
17